Διεθνής Πολιτική Επικαιρότητα

Βόρεια Μακεδονία: Ο Χριστιάν Μίτσκοσκι σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός στη Βόρεια Μακεδονία, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στην συνοδευτική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Άφριμ Γκάσι, σχετικά με την κατάθεση του προγράμματος και της σύνθεσης της κυβέρνησής του αποκαλεί τη χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η επιστολή του Χρίστιαν Μίτσκοσκι έχει ως εξής: «Αξιότιμε κ. Άφριμ Γκάσι, Βάσει του άρθρου 90, παράγραφος 2 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και του άρθρου 117 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σας καταθέτω την πρόταση για τη σύνθεση και το πρόγραμμα της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Με εκτίμηση, Καθηγητής Διδάκτωρ Χρίστιαν Μίτσκοσκι-εντολοδόχος πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Η συνεδρίαση της Βουλής για την εκλογή της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι θα οριστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο ημέρες.

Νωρίτερα ο Μίτσκοσκι είχε δηλώσει πως στην ορκωμοσία της κυβέρνησης αλλά και στις συναντήσεις με τους ξένους ηγέτες θα χρησιμοποιεί το όνομα Βόρεια Μακεδονία.