Διεθνή

Εξαγριωμένοι πολίτες λίντσαραν ακτιβιστές στο Μετρό του Λονδίνου! [video]

Κρήτη: Στα χέρια των αρχών 31χρονος με σχεδόν μισό κιλό χασίς

Κι ενώ το κοινό είναι μαζί τους και συμφωνεί με τις αρχές και τον σκοπό τους, κάποιοι που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες από τις στοχευμένες κινητοποιήσεις που κάνουν πολλές φορές την ζωή δύσκολη στους πολίτες, έκαναν αυτό που όλοι φοβόντουσαν.

Σε μια διαμαρτυρία που έγινε σήμερα πρωί – πρωί στο Μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Ανατολικό Λονδίνο, την ώρα που ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του, μέλη του κινήματος ανέβηκαν πάνω στην οροφή των βαγονιών και δεν άφηναν το δρομολόγιο να ξεκινήσει. Αυτό, εξόργισε όσους ήταν εκεί σε σημείο που κατέβασαν με την βία τους διαδηλωτές από τα βαγόνια και τους επιτέθηκαν.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν χαοτικές και ένας από τους ακτιβιστές του Extinction Rebellion ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εξαγριωμένο όχλο.

Οι ακτιβιστές ήταν δυο και είχαν απλώσει και ένα πανό πάνω στο βαγόνι. Οι αγχωμένοι πολίτες που προσπαθούσαν να φτάσουν έγκαιρα στις δουλειές τους εξαγριώθηκαν και κάποιοι τους πέταξαν και φαγητό. Στην συνέχεια έσκισαν το πανό και ξυλοκόπησαν τον έναν από τους δυο διαδηλωτές.

Δείτε τις στιγμές της έντασης