Διεθνή Ελλάδα

Γερμανός υπουργός Οικονομίας: Το 2020 ιδιαίτερη χρονιά για τις γερμανοελληνικές σχέσεις

Γερμανός υπουργός Οικονομίας: Το 2020 ιδιαίτερη χρονιά για τις γερμανοελληνικές σχέσεις

«Ιδιαίτερη χρονιά» για τις γερμανοελληνικές σχέσεις χαρακτηρίζει το νέο έτος ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ λίγο πριν τη συνάντηση που θα έχει απόψε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Π. Αλτμάιερ μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη διοργάνωση Γερμανοελληνικού Οικονομικού Συνεδρίου στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου του 2020 και ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις οικονομικές μας σχέσεις και να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό μαζί με τους οικονομικούς παράγοντες διοργανώνουμε στις 9 Μαρτίου 2020 Γερμανοελληνικό Οικονομικό Συνέδριο στο Βερολίνο. Αυτό συμφώνησαν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο.
Το Συνέδριο είναι επίσης ένα ορόσημο στον δρόμο για την εταιρική συμμετοχή στην ΔΕΘ, 5-13 Σεπτεμβρίου 2020», επεσήμανε ο κ. Αλτμάιερ στη δήλωσή του την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε ότι «τα δύο γεγονότα υπογραμμίζουν τη στενή μας συνεργασία, την οποία ενισχύουμε εδώ και καιρό σε πολυάριθμα διμερή εγχειρήματα, μεταξύ άλλων στους τομείς της στήριξης των εξαγωγών και της ενεργειακής πολιτικής».

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, η Ελλάδα και η Γερμανία συνδέονται με στενές οικονομικοπολιτικές σχέσεις, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην θέση 41 των γερμανικών εμπορικών εταίρων το 2018. Επιπλέον, η Γερμανία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας, με τον όγκο του διμερούς εμπορίου να αυξάνεται το 2018 κατά 8%, στα 7,72 δισεκατομμύρια ευρώ.