Διεθνή

Η γερουσιαστής που θήλασε μωρό στην Αυστραλία ξαναχτύπησε: Προώθησε νομοσχέδιο με το μωρό στο στήθος

Η γερουσιαστής που θήλασε μωρό στην Αυστραλία ξαναχτύπησε: Προώθησε νομοσχέδιο με το μωρό στο στήθος

Η πρότασή της, την οποία παρουσίασε έχοντας στο στήθος της την μικρή Άλια, αφορούσε σχέδιο νόμου κατά του καρκίνου του πνεύμονα που προκαλείται στα ανθρακωρυχεία (black lung disease)

Ξαναχτύπησε στη Γερουσία της Αυστραλίας η γερουσιαστής των Πρασίνων στο Κουίνσλαντ, Λαρίσα Γουότερς, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που θήλασε μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Αυτή τη φορά η Γουότερς έκανε ένα βήμα παραπάνω καθώς παρουσιάσε την πρότασή της σε ένα σχέδιο νόμου κατά του καρκίνου του πνεύμονα που προκαλείται στα ανθρακωρυχεία (black lung disease) έχοντας στο στήθος της την μικρή Άλια.

Η εικόνα της Γουότερς να έχει στην αγκαλιά της τη νεογέννητη Άλια είχε προκαλέσει συγκίνηση στις αρχές Μαίου όταν η Γερουσιαστής έκανε την εμφάνισή της στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

Η Γουότερς επανήλθε στις συνεδριάσεις της Βουλής δύο μήνες μετά τον τοκετό και αφού στον κανονισμό προστέθηκε εδάφιο που δίνει τη δυνατότητα σε νέες μητέρες και πατέρες να φροντίσουν τα παιδιά τους μέσα στην αίθουσα.

 

 

 

www.1069.gr