Διεθνή Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία

My Style Rocks: Η απόλυτη ανατροπή στη νικήτρια της ημέρας (video)
Από τα ράφια των σούπερ μάρκετ εξαφανίζονται προϊόντα όπως χαρτί υγείας, αλεύρι και κατεψυγμένα τρόφιμα

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία αδειάζουν με τρομακτική ταχύτητα, καθώς οι πολίτες ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Η κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς τα νέα κρούσματα κορονοϊού διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες και, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως, όπως δήλωσε τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Ορισμένοι Βρετανοί ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες από τοπικά σούπερ μάρκετ, τα ράφια των οποίων είναι σχεδόν άδεια από τρόφιμα και άλλα βασικά είδη. Ο χρήστης Grant Rivers ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από ένα κατάστημα, το οποίο έχει σχεδόν αδειάσει

«Οι άνθρωποι έχουν ήδη πανικοβληθεί ξανά! Παρόλο που τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά» γράφει ένας άλλος χρήστης ανεβάζοντας φωτογραφίες που δείχνουν ότι χαρτιά υγείας μειώνονται με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στο προηγούμενο lockdown.

Οι αγοραστές δημιουργούν τεράστιες ουρές από τις 6 το πρωί έξω από τα σούπερ μάρκετ με τα ράφια να αδειάζουν μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Όπως αναφέρει η Daily mail, τα σούπερ μάρκετ ενισχύουν την ασφάλεια στις πόρτες τους και έχουν αυξήσει τις ώρες που κάνουν παράδοση κατ οίκον, διότι φοβούνται ότι ο πανικός για τον κορονοϊό μπορεί να επιστρέψει.

Από τα ράφια εξαφανίζονται προϊόντα όπως χαρτί υγείαςαλεύρι και κατεψυγμένα τρόφιμα. Η Dailymail επισημαίνει ότι οι μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων της Βρετανίας έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν αρκετό απόθεμα.