Κόσμος

4 ιστορίες που αποδεικνύουν πως οι Κινέζοι είναι πολύ περίεργοι

Αυχεναλγία: Τι προκαλεί τον πόνο στο σβέρκο και πώς αντιμετωπίζεται

Διαβάστε και θα καταλάβετε

Ένας ξένος λαός εντελώς άγνωστος σε εμάς. Περίεργες αντιδράσεις, αλλόκοτες συμπεριφορές και πραγματικά ανήκουστες περιπτώσεις για γέλια και για κλάματα.

Σε μια Κινέζικη εταιρεία η τιμωρία των υπαλλήλων που δεν τα πήγαν καλά στις πωλήσεις της χρονιάς ήταν να φάνε πικρά κολοκύθια! Η Leshang Decorations Corporation, μια επιχείρηση στην πόλη Τσονκίνγκ, αναγκάζει όσους υπαλλήλους της δεν καταφέρουν να κάνουν τον αριθμό των πωλήσεων που πρέπει, να τρώνε αυτά τα απαίσια λαχανικά μπροστά στους συναδέλφους τους και υπό την επιτήρηση των  υπευθύνων τους.

Σε περίπτωση δε που κάποιος φτύσει το κολοκύθι κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής διαδικασίας, τότε αναγκάζεται να φάει ακόμα περισσότερο. Δεν είναι βέβαια ο μόνος τρόπος για να ανέβουν οι επιδόσεις. Οι υπεύθυνοι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους ως κίνητρο παραγωγικότητας, όμως μέσα σε λίγο χρόνο η εταιρεία έστρεψε εναντίον της το προσωπικό της, καθώς περίπου το 50% αυτού δήλωσε παραίτηση!

Σύμφωνα με τον υπουργό Li Liguo, η Κίνα πρέπει να σταματήσει την χρήση ξένων ονομάτων στους δρόμους, τις γέφυρες, τα κτήρια και τις γειτονιές της γιατί θίγεται η αξιοπρέπεια της χώρας. Οι νέες ονομασίες έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χρήση τους για διάφορες περιοχές της, ενώ οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές, φαίνεται πως έχουν το στοιχείο της πολυπολιτισμικότητας και είναι πιο ανοιχτόμυαλοι. Για παράδειγμα, στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της χώρας, υπάρχουν πολλά συγκροτήματα κατοικιών που έχουν ονόματα όπως Palm Springs, Park Avenue, Beijing Riviera και Beijing Yosemite. Σύμφωνα με άλλους τοπικούς ηγέτες πάντως, αυτά τα ονόματα είναι το αποτέλεσμα «χαοτικών πρακτικών αλλαγής».

Στην Κίνα, επειδή πολλές φορές το διαζύγιο φέρνει κοινωνικά και οικονομικά θέματα στην επιφάνεια, πολλές είναι οι γυναίκες εκεί που στρέφονται σε εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στην απομάκρυνση των ερωμένων. Η “επιχείρηση” ξεκινάει με την έρευνα της ζωής της ερωμένης και έπειτα ο ντέτεκτιβ θα εστιάσει στο είδος της σχέσης που έχει η ερωμένη με τον παντρεμένο– αν είναι μαζί του δηλαδή για τα λεφτά ή για την αγάπη και το σεξ, και έπειτα θα ξεκινήσουν να καταστρώνουν ένα σχέδιο. Τότε το σχέδιο δύο μπαίνει σε λειτουργία. Ένας άντρας θα μετακομίσει στο ίδιο κτίριο με εκείνη και θα κάνει οτιδήποτε για να την πλησιάσει. Σιγά σιγά θα την κάνει φίλη του και όσο περνάει ο καιρός θα την βγάλει από τη ζωή του παντρεμένου που έχει μπλέξει. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές θα της βρει καινούργιο φίλο ή θα την πείσει να βρει μια καλύτερη δουλειά, αλλά γενικά θα κάνει ότι μπορεί για να την βγάλει από τη ζωή της πελάτισσας του, ενώ σύμβουλοι δουλεύουν με την απατημένη σύζυγο για να την κάνουν πιο ελκυστική στον άντρα της!

Η Zhu Sulan και ο σύζυγος της κατασκήνωσαν έξω από το σπίτι του γιου τους επειδή εκείνος αρνήθηκε να τους προσφέρει στέγη. Εκείνος μόλις το έμαθε έφυγε από το σπίτι του με σκοπό να τους αποφύγει και να μην τον ενοχλήσουν. Η 77χρονη και ο άντρας έφτιαξαν την δική τους «κατασκήνωση» έξω από την πόρτα του, στο Πεκίνο βάζοντας όλα τα πράγματα τους εκεί!