Κόσμος

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν περιφέρουν κρεμασμένο άνδρα από αμερικανικό Black hawk

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν περιφέρουν κρεμασμένο άνδρα από αμερικανικό Black hawk

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες ακόμα ένα σοκαριστικό βίντεο από την δράση των Ταλιπάν στο Αφγανιστάν. Σε αυτό φαίνεται ένα αμερικανικό ελικόπτερο Black Hawk να πετά πάνω από την Κανταχάρ και… να κρέμεται ένας άνδρας.

Το βίντεο αναρτήθηκε από πολλούς δημοσιογράφους στο Twitter και όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της – New York Post – ο άτυχος άνδρας εκτελέστηκε δια απαγχονισμού από τους Ταλιμπάν και στη συνέχεια κρεμάστηκε στο ελικόπτερο προκειμένου να τον περιφέρουν πάνω από την πόλη της Κανταχάρ για παραδειγματισμό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το βίντεο έχει τραβηχτεί από το έδαφος και δεν δείχνει ξεκάθαρα τι συμβαίνει με τον άνδρα, ενώ οι αναφορές προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Ωστόσο, το βίντεο που ανέβασε ο λογαριασμός Talib Times στο Twitter – λογαριασμός που ισχυρίζεται ότι συνδέεται με τους Ταλιμπάν – έλεγε: «Η Πολεμική μας Αεροπορία! Αυτή τη στιγμή, τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισλαμικού Εμιράτου πετούν πάνω από την πόλη Κανταχάρ και περιπολούν στην πόλη».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ – σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail – είχαν προμηθεύσει τουλάχιστον 7 ελικόπτερα Black Hawk το Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα, επιπλέον του αποθέματος που είχε κατασκευάσει τα τελευταία 20 χρόνια. Και τώρα όλος αυτός ο αμυντικός εξοπλισμός παραμένει εγκαταλελειμμένος στο Αφγανιστάν. Ωστόσο, λίγο μετά την έξοδο τους την Τρίτη, ο αμερικανικός στρατός είπε ότι έχει απενεργοποιήσει 73 αεροσκάφη, 27 Humvees, οπλικά συστήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από New York Post, Daily Mail και ALPHA