Κόσμος

Αλβανία: Ομογενής καταγγέλει πως η αστυνομία της ζήτησε να ισχυριστεί πως χρηματίστηκε από τον Μπελέρη

Αλβανία: Ομογενής καταγγέλει πως η αστυνομία της ζήτησε να ισχυριστεί πως χρηματίστηκε από τον Μπελέρη

Διαπιστώνονται προβλήματα στην εκλογική διαδικασία στην Αλβανία
Νέα τροπή δίνει στο θρίλερ της υπόθεσης της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη, καταγγελία Ελληνίδας ομογενούς στην Αλβανία, σύμφωνα με την οποία της ζητήθηκε να παραδεχτεί πως χρηματίστηκε από τον Φρέντη Μπελέρη.

Πρόκειται για γεγονός που έρχεται να «δυναμιτίσει» περισσότερο την κατάσταση καθώς η ίδια ισχυρίζεται στα αλβανικά μέσα, πως την ημέρα που συνελήφθη ο Μπελέρης, την άρπαξαν κρατικοί αστυνομικοί της Αλβανίας και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας.

Εκεί, της ζήτησαν να αποδεχθεί ότι η ίδια χρηματίστηκε από τον Μπελέρη, προκειμένου να πουλήσει την ψήφο της.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαπιστώνονται προβλήματα στην εκλογική διαδικασία καθώς Δρυμάδες έλειπε μια σφραγίδα, μια κοινότητα την οποία επισκέφθηκε το πρωί η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα. Η εκλογική διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει και άρχισε στις 8 και μισή.

Ακόμη, Έλληνας βουλευτής της Χειμάρρας είπε ότι απουσίαζαν οι αστυνομικοί από εκλογικά κέντρα, και ότι υπάρχουν πάρα πολλά συγγενικά πρόσωπα από τον άλλον υποψήφιο δήμαρχο, που πιέζουν και εκφοβίζουν, όπως είπε ο ίδιος.

Συσπειρωμένη η ελληνική εθνική μειονότητα
Κατά τις εκτιμήσεις στελεχών της μειονότητας η απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου να προφυλακίσει τον Μπελέρη, έχει ενδυναμώσει την συσπείρωση της ελληνικής κοινότητας η οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε Χειμάρρα, Φοινίκη και Δρόπολη-Πωγωνίου.

Με βάση τον εκλογικό νόμο ο Μπελέρης δεν μπορούσε να ψηφίσει, ωστόσο το όνομά του παρέμεινε στο ψηφοδέλτιο.

Σημειώνεται ότι στα αλβανικά εκλογικά δεδομένα για πρώτη φορά συμβαίνει δύο μέρες πριν τις κάλπες να συλλαμβάνεται ένας υποψήφιος δήμαρχος κι αυτός να είναι Έλληνας μειονοτικός, τον οποίο μάλιστα εκτός από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ΟΜΟΝΟΙΑ, στηρίζει το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Σαλί Μπερίσα και εκείνο του τέως προέδρου Ιλίρ Μέτα.

Τις εκλογές παρακολουθούν αρκετοί ξένοι παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωβουλή και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

ΠΗΓΗ in.gr