Κόσμος

Amazon – Γερμανία: Τετραήμερη απεργία των χιλιάδων εργαζόμενων για τις συνθήκες εργασίας

Amazon – Γερμανία: Τετραήμερη απεργία των χιλιάδων εργαζόμενων για τις συνθήκες εργασίας

Απεργία στην Amazon της Γερμανίας. Οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι της γιγάντιας αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας τους.

Ειδικότερα, το πολυπληθές προσωπικό της Amazon στη Γερμανία άρχισε τη Δευτέρα (29.03.2021) τετραήμερη απεργία για να καταγγείλει την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, που έχει ενταθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, έγινε γνωστό από συνδικαλιστικές πηγές.

Το κλείσιμο μεγάλου μέρους των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στη διάρκεια της κρίσης του Covid19 αύξησε κάθετα τον όγκο των on line παραγγελιών στην Amazon και «οι συνάδελφοι είναι αυτοί που πληρώνουν τη… νύφη», υπογραμμίζει ο Ορχάν Ακμάν, υπεύθυνος του τμήματος εμπορίου του συνδικάτου Verdi που κάλεσε σε απεργία.

Μεταξύ 300 και 400 εργαζομένων έλαβαν μέρος σήμερα (29.03.2021) σ’ αυτή την απεργία στο κέντρο εφοδιασμού του Βέρνε (δυτική Γερμανία) και περίπου 400 σ’ αυτό της Λειψίας (ανατολικά), σύμφωνα με τους αντιπροσώπους τοπικών συνδικάτων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται, επίσης, σε εξέλιξη στις πόλεις, Ράινμπεργκ, Κόμπλεντς και Μπαντ Χέρσφελντ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και συνολικά οι απεργοί υπολογίζονται σε 2.000, όπως δήλωσε ο Ορχάν Ακμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το συνδικάτο δεν θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις μπροστά από τις αποθήκες της εταιρείας και κάλεσε τους απεργούς να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το Verdi καλεί ακόμη την Amazon να συμμορφωθεί με τις περιφερειακές συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν για το λιανικό εμπόριο και το εμπόριο δι’ αλληλογραφίας, κάτι που αρνείται μέχρι τώρα να πράξει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ