Κόσμος

Στη Βενεζουέλα φακελώνουν πολίτες για ένα πακέτο μακαρόνια από… Ελλάδα

«Βόμβα» στην αγορά των κατασκευών: Χωρίζει η «J&P αβαξ» ύστερα από 80 χρόνια

Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

Αυτή η δραστηριότητα δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαφθοράς στην ιστορία της Βενεζουέλας, που σήμερα δυστυχώς έχει μια άκρη μέσα στην Ελλάδα

Την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο προσπαθεί να εμποδίσει να φθάσει στη Βενεζουέλα ανθρωπιστική βοήθεια, το καθεστώς χρησιμοποιεί την πείνα και τις τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα ως μηχανισμό ελέγχου και πίεσης του εξαθλιωμένου πληθυσμού. Ο ίδιος ο Μαδούρο ισχυρίζεται πως στη χώρα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, ότι τα τρόφιμα που στέλνουν οι ΗΠΑ «είναι σάπια» και πως «εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο πραξικοπήματος».

Μπροστά στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όπου η φτώχεια πλήττει το 87% του πληθυσμού και ο κατώτατος μισθός έφθασε τα 5 δολάρια το μήνα, το καθεστώς του Μαδούρο φακελώνει εκατομμύρια πολίτες προκειμένου να τους μοιράσει ένα κουτί με λίγα τρόφιμα, γνωστό ως CLAP (Comites Locales de Abastecimiento y Produccion), δηλαδή «Τοπικές Επιτροπές Τροφοδοσίας και Παραγωγής», έτσι ώστε οι εξαθλιωμένοι πολίτες να εξαρτώνται από τα ελάχιστα αγαθά, κακής ποιότητας, που τους δίνει σαν ελεημοσύνη, στα πρότυπα της Κούβας.

Για να προμηθευτεί όμως κάποιος πολίτης αυτά τα τρόφιμα, θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσει ένα έγγραφο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV), ενώ θα πρέπει και να διαθέτει τη λεγόμενη «ταυτότητα της πατρίδας» (Tarjeta de la Patria) με την οποία φακελώνεται και δηλώνει υποταγή στο καθεστώς. Οσους φακελώνει με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση, στη συνέχεια ελέγχει αν πηγαίνουν να ψηφίσουν και αν ακόμη συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις υποστήριξης του Μαδούρο στις οποίες καλούνται. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι εξαρτούν την επιβίωσή τους από αυτό το κουτί, που διαμένουν, πόσα παιδιά έχουν και αν στη συνέχεια δίνουν τη στήριξή τους στον Μαδούρο.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, στα κουτιά αυτά, που εξωτερικά έχουν τις φιγούρες του Τσάβες και του Μαδούρο, περιέχονται και ζυμαρικά από την Ελλάδα!

«Εδώ βρίσκουμε προϊόντα από χώρες όπως το Μεξικό, αλλά ακόμη και από την Ελλάδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως αυτές οι εταιρίες συνδέονται με άλλες εταιρίες που έχουν έρθει στην χώρα μας για να υπεξαιρέσουν χρήματα, εμπλέκοντας πρόσωπα που έχουν διαπράξει εγκλήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος» αποκαλύπτει στον «Ε.Τ.» ο βουλευτής Κάρλος Παπαρόνι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και προσθέτει:

«Αυτή η δραστηριότητα δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαφθοράς στην ιστορία της Βενεζουέλας, που σήμερα δυστυχώς έχει μια άκρη μέσα στην Ελλάδα, η οποία επιπλέον στηρίζει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που καταγράφει υψηλά ποσοστά διαφθοράς», καταλήγει ο κ. Παπαρόνι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής