Κόσμος

AUKUS – Παρίσι… «κάνε μας τη χάρη», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον για τη στάση της Γαλλίας

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στο Πεκίνο - Πάνω από χίλιες πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια

Από την υψηλή διπλωματία στην… αργκό! Ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, που κάλεσε τη Γαλλία σήμερα να «συνέλθει» και «να κάνει τη χάρη», σταματώντας, προφανώς, την κριτική της έναντι της τριμερούς συμμαχίας AUKUS.

Σε δηλώσεις του, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Νομίζω ότι είναι καιρός κάποιοι από τους πιο αγαπημένους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο να «prenez un grip» σχετικά με όλο αυτό, «Donnez-moi un break», διότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα προς τη διεθνή ασφάλεια».

Ο Τζόνσον απέδωσε, μάλιστα, στα γαλλικά τις αγγλικές φράσεις «get a grip» (δηλαδή, «ξεκόλλα», «σύνελθε») και «give me a break» («κάνε μου τη χάρη»)…

 

 

«Πρόκειται για τρεις συμμάχους που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, μένουν ενωμένοι και δημιουργούν μια νέα συμμαχία ανταλλαγής τεχνολογίας», κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στη συμφωνία ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας, που οδήγησε τις σχέσεις των τριών χωρών με τη Γαλλία στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.