Κόσμος

Αυστρία: Ο Καρλ Νεχάμερ είναι ο νέος καγκελάριος της χώρας

Αυστρία: Ο Καρλ Νεχάμερ είναι ο νέος καγκελάριος της χώρας

Τον υπουργό Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ, επέλεξε το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Αυστρίας ως ηγέτη του κόμματος και ως επόμενο καγκελάριο, μετέδωσε το πρακτορείο APA. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Νεχάμερ.

Νωρίτερα, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την καγκελαρία «αμέσως μόλις καθοριστεί η περαιτέρω πορεία» του αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, εξέφρασε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, μετά την ανακοίνωση, του προκατόχου του, Σεμπάστιαν Κουρτς, να αποσυρθεί από την πολιτική.

«Δεν είναι πρόθεσή μου ούτε ήταν ποτέ στόχος μου να αναλάβω την ηγεσία του ÖVP. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι οι δύο θέσεις – του επικεφαλής της κυβέρνησης και του επικεφαλής του ισχυρότερου κόμματος στην Αυστρία – πρέπει και πάλι να ενωθούν» (σε ένα πρόσωπο), έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σάλενμπεργκ, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του κ. Κουρτς και ανέλαβε στις 11 Οκτωβρίου την Καγκελαρία, όταν εκείνος αποχώρησε, υπό το βάρος πολιτικού σκανδάλου, παραμένοντας ωστόσο αρχηγός του κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική, δηλώνοντας ότι με τη γέννηση του γιου του (πριν από λίγες ημέρες) και «τις κατηγορίες, τις καταγγελίες και τις διαδικασίες» εξαφανίστηκε και ο ενθουσιασμός του για την πολιτική. «Ήταν η τιμή της ζωής μου», δήλωσε πάντως, αναφερόμενος στην 10ετή πολιτική καριέρα του.