Κόσμος

Banksy: Βανδάλισαν έργο του στο Λονδίνο, έριξαν λευκή μπογιά

Ένα έργο, την πατρότητα του οποίου διεκδικεί ο Banksy, καλύφθηκε μερικώς από λευκή μπογιά στο βόρειο Λονδίνο, οδηγώντας την τοπική κοινότητα να λάβει μέτρα για την προστασία του σήμερα.

Ο Banksy επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Instagram πως το έργο στο Λονδίνο είναι δικό του και δημιουργήθηκε από πράσινη μπογιά, η οποία στάζει σε έναν τοίχο κι αντιπροσωπεύει το φύλλωμα ενός δέντρου που έχει γυμνά κλαδιά και βρίσκεται ακριβώς μπροστά. Στο κάτω μέρος του τοίχου έφτιαξε με στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά έναν ψεκαστήρα.

48 ώρες μετά και αφότου το επισκέφθηκαν δεκάδες επισκέπτες, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο ρίχνοντάς του λευκή μπογιά.

Χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» τον βανδαλισμό που υπέστη το έργο, το οποίο με αυτόν τον τρόπο «υποβαθμίστηκε», ένας εκπρόσωπος Tύπου του δημοτικού διαμερίσματος του Ίσλινγκτον, όπου βρίσκεται η σύνθεση αυτή, εξήγησε πως συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, προκειμένου να «επιτρέψει σε όλον τον κόσμο να επωφεληθεί από το έργο τέχνης ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει».

«Προληπτικά» μέτρα, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και η πραγματοποίηση περιπολιών, ελήφθησαν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα άλλο έργο του Banksy, το οποίο απεικόνιζε μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω σε μια πινακίδα στοπ, εκλάπη στη βρετανική πρωτεύουσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών. Δύο άνδρες συνελήφθησαν.