Κόσμος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο Τσακ Νόρις ανάμεσα στο οργισμένο πλήθος;

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο Τσακ Νόρις ανάμεσα στο οργισμένο πλήθος;

Ανακοίνωση με την οποία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στα βίαια επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στο Καπιτώλιο αναγκάστηκε να εκδώσει ο δημοφιλής ηθοποιός Τσακ Νόρις όταν μια φωτογραφία σωσία του κατέκλεισε τα κοινωνικά μέσα.

Ο 80χρονος σταρ συντάσσεται πολιτικά με τον συντηρητικό χώρο της Αμερικής. Το 2007 και το 2008, έκανε εκστρατεία για τον πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι, ο οποίος ήταν στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008.

Ίσως αυτή η θετική προδιάθεσή του απέναντι στο ρεπουμπλικανικό κόμμα ήταν που έκανε κάποιους να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος που πόζαρε μεταξύ των εισβολέων στο εμβληματικό κτήριο της αμερικανικής δημοκρατίας ήταν όντως αυτός.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο μάστερ των πολεμικών τεχνών, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί, έστω και με τη μορφή ανεκδότου, με θρυλικά κατορθώματα, έκανε μία ανάρτηση στο Twitter με την οποία διέψευσε τις φήμες αλλά και εξέφρασε τη δική του στάση απέναντι στα έκτροπα σόκαραν την Αμερική.

«Έμαθα πρόσφατα ότι υπήρχε ένας σωσίας του Τσακ Νόρις στις ταραχές στο Καπιτώλιο. Δεν ήμουν εγώ αυτός, ούτε ήμουν εκεί. Κανενός είδους βία δεν χωρά στην κοινωνία μας. Είμαι και θα είμαι πάντα στην πλευρά του νόμου και της τάξης» έγραψε ο Τσακ Νόρις.

Να σημειωθεί πως ο Τσακ Νόρις, αν και στήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, δεν έκανε το ίδιο, δημοσίως τουλάχιστον, στις εκλογές του 2020 έναντι του Τζο Μπάιντεν.