Κόσμος

Έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μέσα στη θάλασσα για να σώσουν άνθρωπο που πνιγόταν

Έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μέσα στη θάλασσα για να σώσουν άνθρωπο που πνιγόταν

Ο τουρίστας που κολυμπούσε λίγο έξω από την ακτή ένιωθε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Οι λουόμενοι που τον είδαν δεν μπορούσαν να βουτήξουν γιατί τα κύματα ήταν θεόρατα.

Το περιστατικό συνέβη στην παραλία Binmaley στις Φιλιππίνες. Οι λουόμενοι στην ακτή είδαν έναν άνδρα να πνίγεται την ώρα που κολυμπούσε και επικράτησε πανικός. Κάποιοι επιχείρησαν να μπουν μέσα να τον σώσουν.

Τα κύματα όμως ήταν τεράστια και κάθε προσπάθεια καταδικάστηκε σε αποτυχία. Τα κύματα «ρουφούσαν» προς τα μέσα όποιον έμπαινε στη θάλασσα. Και ο άνθρωπος συνέχιζε να φωνάζει για βοήθεια και να παλεύει να μείνει επάνω στο νερό.

Ανθρώπινη αλυσίδα

Και τότε έγινε κάτι που σπάνια συμβαίνει. Όλοι οι λουόμενοι πιάστηκαν χέρι με χέρι και σχημάτισαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα που ξεκινούσε από την ακτή και έφτανε μέχρι το σημείο της θάλασσας που πνιγόταν ο άνθρωπος.

Και τελικά τα κατάφεραν. Ο τελευταίος έπιασε τον άνδρα και τότε ένας ένας άρχισε να τραβάει τον διπλανό του για να τον βγάλει με ασφάλεια στην ακτή και μαζί με αυτόν τον τουρίστα που πνιγόταν.