Κόσμος

Ευρωπαϊκή πόλη απαγορεύει την κυκλοφορία αυτοκινήτων τα βράδια προς αποφυγή δημόσιων αναταραχών

Ευρωπαϊκή πόλη απαγορεύει την κυκλοφορία αυτοκινήτων τα βράδια προς αποφυγή δημόσιων αναταραχών

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται «τσουχτερό» πρόστιμο
Ένα νέο μέτρο θεσπίστηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας, προκειμένου να αποφεύγονται οι δημόσιες αναταραχές τα βράδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, από 1η Ιουνίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στους δρόμους όπου λειτουργούν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι δρόμοι αυτοί βρίσκονται σε πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας (644.000 κάτοικοι), αποτελούν μέρος των λεγόμενων ζωνών «νυχτερινής ζωής», η περίμετρος των οποίων έχει ελαφρώς διευρυνθεί και παρακολουθείται στενά από την Αστυνομία.

«Οι οδηγοί παρελαύνουν με αυτοκίνητα σε περιοχές νυχτερινής διασκέδασης, επιταχύνουν, ακούνε δυνατή μουσική, φωνάζουν στους περαστικούς και γενικά δημιουργούν ανασφαλείς και επικίνδυνες κυκλοφοριακές καταστάσεις. Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, στόχος μας είναι να αποτρέψουμε όλα αυτά», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, Tommy Laursen.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 κορωνών (403 ευρώ).
Σύμφωνα με το carandmotor.gr οι ζώνες βρίσκονται κοντά στο Δημαρχείο της Κοπεγχάγης, μία δημοφιλή πεζοδρομημένη περιοχή και στο Kοdbyen, την παλιά γειτονιά του σφαγείου στη δημοφιλή συνοικία Vesterbro.Οι κάτοικοι της περιοχής, τα ταξί και τα απαραίτητα μέσα μεταφοράς (ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα αλλά και οχήματα εταιρειών delivery) δεν θα επηρεαστούν από αυτή την απαγόρευση, η οποία θα ισχύει καθημερινά από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία.
ΠΗΓΗ in.gr