Επικαιρότητα Κόσμος

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά τον ισχυρό σεισμό – Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τσουνάμι

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά τον ισχυρό σεισμό – Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τσουνάμι

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.
Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις Φιλιππίνες σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το Bloomberg. Σύμφωνα με το CNN Φιλιππίνων, δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.

H καταστροφική σεισμική δόνηση μετρήθηκε στα 7,1 Ρίχτερ και έπληξε τις βόρειες Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS). Αρχικά το USGS εκτίμησε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Άλλες μετρήσεις αναφέρουν ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 7 Ρίχτερ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Κάτοικοι της Μανίλας ανέφεραν ότι κτίρια ταρακουνήθηκαν. Ο σεισμός, σε βάθος 10 χιλιομέτρων κατά το USGS, σημειώθηκε στην επαρχία Άμπρα της κυριότερης νήσου των Φιλιππίνων, τη Λουζόν, στις 08:43 (τοπική ώρα· 03:43 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία της χώρας, που προειδοποίησε ότι πρέπει να αναμένονται σοβαρές ζημιές.

Κατά την εκτίμηση του USGS, το επίκεντρο βρισκόταν 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Ντολόρες.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ. Το σύστημα του μετρό στη Μανίλα σταμάτησε να λειτουργεί, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.
Εξαιρετικά αισθητός ο σεισμός στην πρωτεύουσα
Ο Ερικ Σινγκσόν, μέλος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι ο σεισμός έγινε εξαιρετικά αισθητός στην πρωτεύουσα, διευκρινίζοντας ότι διήρκεσε «30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο» και προσθέτοντας «νόμιζα πως το σπίτι μου θα κατέρρεε».

Το κτίριο της Γερουσίας εκκενώθηκε, σύμφωνα με ΜΜΕ των Φιλιππίνων τα οποία επικαλέστηκαν μέλος του σώματος.

ΠΗΓΗ in.gr