Επικαιρότητα Κόσμος

Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία: «Ο οδηγός αποκοιμήθηκε», λέει επιζών του τροχαίου με 45 νεκρούς

Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία: «Ο οδηγός αποκοιμήθηκε», λέει επιζών του τροχαίου με 45 νεκρούς

Νέα διάσταση στις έρευνες για τα αίτια του τρομακτικού τροχαίου με λεωφορείο στην Βουλγαρία δίνει ένας από τους επιζώντες.
Ο Λουλζίμ Σουλεϊμάνι από την Σερβία, έδωσε συνέντευξη μέσα από το νοσοκομείο που βρίσκεται στην Βουλγαρία, στην Σόφια.

«Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο έπεσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έσκασαν τα λάστιχα. Στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, γέμισε καπνό. Έσπασα το τζάμι και πήδηξα έξω με την αρραβωνιαστικιά μου και κάποιους άλλους ανθρώπους.

Στο λεωφορείο ακούστηκαν πολλές κραυγές. Δεν ξέρω τι έγινε μετά, αφού έφυγα 200 μέτρα από το λεωφορείο. Ήμουν 4 μέρες με την αρραβωνιαστικιά μου διακοπές. Το μικρότερο παιδί ήταν 4 ετών. Εβρεχε. Η μόνη αιτία του ατυχήματος είναι η υπνηλία του οδηγού. Η αρραβωνιαστικιά μου χειρουργήθηκε, τα γόνατά μου τραυματίστηκαν» είπε ο Σουλεϊμάνι.

Ξεκληρίστηκαν οικογένειες
Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Το τουριστικό λεωφορείο από Βόρεια Μακεδονία τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες άτομα.
Το λεωφορείο επέστρεψε από εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και στις δύο ξημερώματα συνέβη το μοιραίο. Ο δρόμος προς τη Σόφια είναι κλειστός με την αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια του δυστυχήματος. Θα υπάρχει μάλιστα και η συνδρομή ανθρώπων από τη Βόρεια Μακεδονία.

Από τα 46 άτομα που έχασαν τη ζωή τους τα 12 ήταν παιδιά. Πρόκειται για το πιο σοβαρό δυστύχημα με λεωφορείο στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Στα πλάνα φαίνονται τα παιδιά λίγο πριν βγουν από το ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφύλασσε η μοίρα.

Το μικρότερο θύμα της τραγωδίας είναι παιδί 4 ετών όπως μετέδωσε στην εκπομπή Tlive η δημοσιογράφος Μπόικα Ατανάσοβα. Σώθηκαν επτά άτομα που κατάφεραν να σπάσουν τα τζάμια του φλεγόμενου λεωφορείου.

ΠΗΓΗ newsit.gr