Κόσμος

Γερμανία: Καθηλωμένα τα αεροπλάνα σε Βερολίνο, Βρέμη και Αμβούργο λόγω απεργίας

Απεργίες και χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια επηρεάζουν και την Κρήτη

Τα πάνω-κάτω έρχονται σήμερα (13.03.2023) στους πίνακες των πίνακες των αεροδρομίων της Γερμανίας, καθώς κάποιες πτήσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας ενδεχομένως να βγάλει εκτός προγράμματος πολλούς ταξιδιώτες.

Τα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Βρέμης και του Αμβούργου – που είναι από τα μεγαλύτερα στην Γερμανία – ανακοίνωσαν πως δεν θα απογειωθούν σήμερα (13.03.2023) απ’ αυτά εμπορικές πτήσεις λόγω απεργίας του συνδικάτου Verdi με μισθολογικά αιτήματα.
«Λόγω της προειδοποιητικής απεργίας εργαζομένων στους αεροπορικούς ελέγχους ασφαλείας, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 13 Μαρτίου, αναχωρήσεις εμπορικών πτήσεων από το BER. Οι αφίξεις θα επηρεασθούν επίσης», ανέφερε στον ιστότοπό του το αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου ανακοίνωσε επίσης πως αφίξεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να ακυρωθούν. Η Βρέμη ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από το αεροδρόμιό της.

Το συνδικάτο Verdi κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας να απεργήσει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω μισθολογικών διενέξεων για τη νυχτερινή εργασία, καθώς και για την εργασία τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για τις τελευταίες μιας σειράς απεργιών και διαμαρτυριών που αντιμετωπίζουν μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, περιλαμβανομένων των οικονομιών της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, καθώς οι υψηλές τιμές των τροφίμων και της ενέργειας πλήττουν τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μετά την πανδημία της Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
ΠΗΓΗ newsit.gr