Επικαιρότητα Κόσμος

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση στο Αμβούργο.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου χθες Πέμπτη το βράδυ σε κτίριο εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο.

«Λουτρό αίματος»
Η αστυνομία έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» και προειδοποίησε τους πολίτες για «εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, η αστυνομία χαρακτηρίζει για την ώρα την κατάσταση «απρόβλεπτη» και, μέσω ειδικής εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο.

 

Αναζητείστε «καταφύγιο»

«Αναζητείστε αμέσως καταφύγιο σε κτίριο. Χρησιμοποιείστε το τηλέφωνο μόνο σε έκτακτη ανάγκη, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές», προέτρεπε μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες.

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς.

Βρήκαν τους νεκρούς
Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος βρέθηκε από αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα.

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών.

«Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Αγνωστο το κίνητρο

«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Τουλάχιστον επτά νεκροί

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια»

«Οι αναφορές από το Αλστερντορφ απόψε συγκλονίζουν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση των κινήτρων. Παρακαλώ, δώστε προσοχή στις οδηγίες της αστυνομίας του Αμβούργου», ανέφερε μέσω Twitter ο δήμαρχος της χανσεατικής πόλης Πέτερ Τσέντσερ.

ΠΗΓΗ in.gr