Κόσμος

Γουατεμάλα: Δεκάδες ποδοπατήθηκαν σε συναυλία για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας – Νεκροί και τραυματίες

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν «επί τόπου» στην πόλη Κουετσαλτενάνγκο, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων δυτικά της Πόλης της Γουατεμάλας.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη Γουατεμάλα, όταν ποδοπατήθηκαν στο τέλος μιας συναυλίας που δόθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Ερυθρός Σταυρός της Γουατεμάλας, μέλη του και εθελοντές πυροσβέστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 20 τραυματίες.

Εννέα νεκροί σε παραδοσιακή εκδήλωση για την ανεξαρτησία της χώρας

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν «επί τόπου» στην πόλη Κουετσαλτενάνγκο, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων δυτικά της Πόλης της Γουατεμάλας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα ποδοπατήθηκαν, καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή, στο τέλος της συναυλίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια ανοιχτή πλατεία κατά τη διάρκεια του «Σελάφερ», μιας παραδοσιακής εκδήλωσης για την ανεξαρτησία της χώρας.

Η Γουατεμάλα ξανάρχισε φέτος τις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της χώρας και της υπόλοιπης Κεντρικής Αμερικής από την Ισπανία, αφού επί δύο χρόνια τις είχε απαγορεύσει λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ