Παραμονή της Συνόδου του ΝΑΤΟ η Ρωσία βομβαρδίζει με μανία το Κίεβο βάζοντας ως στόχο ακόμα και νοσοκομείο Παίδων με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον 29 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Το τελευταίο χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων σε ιατρικό κέντρο του Κιέβου, ενώ νωρίτερα είχαν χτυπήσει το νοσοκομείο παίδων σε άλλη συνοικία.
«Υπήρξαν αναφορές για πτώση θραυσμάτων στη συνοικία Ντνιπόβσκι. Ένα ιατρικό κέντρο υπέστη μερικώς ζημιές. Αναφέρθηκαν τέσσερις θάνατοι και τρεις τραυματισμοί», ανέφεραν οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Telegram, ενώ ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε μέσω Telegram ότι πρόκειται για «νέο ρωσικό πλήγμα» σε ιατρικό κέντρο. Το ίδρυμα αυτό βρίσκεται στην αριστερή όχθη της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ κάλεσε τους συμμάχους της χώρας να αποφασίσουν γρήγορα να ενισχύσουν την αντιαεροπορική της άμυνα ύστερα από το τεράστιο κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σήμερα το πρωί.
Δείτε εικόνες από τους… στρατιωτικούς στόχους που χτύπησε η Ρωσία


Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται πως οι ζημιές που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο, κυρίως στο νοσοκομείο παίδων, προκλήθηκαν από «την πτώση ενός ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου», ενώ υποστήριξε ότι «έπληξε» σήμερα αποκλειστικά «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».
«Πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν αναντίρρητα την καταστροφή που προκλήθηκε από την πτώση ενός πυραύλου της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας που εκτοξεύθηκε από σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων στην πόλη», διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας «ψευδείς» τις ουκρανικές δηλώσεις περί επίθεσης της Μόσχας απ’ ευθείας σε ένα πολιτικό νοσοκομείο του Κιέβου, χωρίς να δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής τις φωτογραφίες και τα βίντεο που επικαλείται προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης σήμερα πως οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον στόχων της αμυντικής βιομηχανίας και αεροπορικών βάσεων στην Ουκρανία. «Οι στόχοι της επιδρομής επιτεύχθηκαν. Οι καθορισθέντες στόχοι επλήγησαν», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο.
ΠΗΓΗ newsit.gr