Κόσμος

Η οικογένεια που αναγκάζεται να ζει με 2 ευρώ την ημέρα

Η οικογένεια που αναγκάζεται να ζει με 2 ευρώ την ημέρα

Δεν έχει πάνω από 14 ευρώ την εβδομάδα για να ταΐσουν την οικογένεια τους

Η Becky Bouzguanda, 23 ετών, δεν έχει πάνω από 14 ευρώ την εβδομάδα (£12,50) για να ταΐσει την οικογένεια της αφού πληρώσει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς της.

Η οικογένεια τρώει κυρίως ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά κάθε μέρα αφού ξοδεύει το εβδομαδιαίο επίδομά τους σε σούπερ μάρκετ όπως τα Asda και Lidl.

Η μαμά δυο παιδιών από το Croydon του νότιου Λονδίνου ήταν προηγουμένως σερβιτόρα αλλά πλέον δεν μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της λόγω της ανάγκης που υπάρχει να φροντίζει τα παιδιά της.

Επιπλέον η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν ο σύζυγός της, που είναι μερικά απασχολούμενος, έχει μόνο μία ή δύο βάρδιες την εβδομάδα στην δουλειά του.

Είπε: Είναι απογοητευτικό να περπατάς στο σούπερ μάρκετ και να κοιτάς φαγητό που δεν έχεις γευτεί για χρόνια…Μερικές φορές παίρνω αρνί και πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα ωραίο γεύμα για την Κυριακή, αλλά πάντα καταλήγω να το βάζω πίσω επειδή δεν αξίζει να πεινάμε για έξι ημέρες για χάρη ενός δείπνου.”

“Είμαστε τυχεροί να τρώμε κρέας δύο φορές την εβδομάδα, συνήθως αγοράζω ένα πακέτο κοτόπουλου το οποίο έχει δύο στήθη μέσα το οποίο το τεμαχίζουμε έτσι ώστε να είναι αρκετό για όλους μας.”

Δείτε το video: