Κόσμος

ΗΠΑ: Μπήκε για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και του αφαίρεσαν λάθος όργανο

ΗΠΑ: Μπήκε για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και του αφαίρεσαν λάθος όργανο

Ένας άνδρας από την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ο οποίος πήγε στα επείγοντα λόγω πόνων στο στομάχι, μηνύει ένα νοσοκομείο και δύο γιατρούς, αφού ισχυρίζεται ότι οι χειρουργοί αφαίρεσαν λάθος όργανο από το σώμα του κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Ο Τζορτζ Πιάνο και η σύζυγός του Ελίζαμπεθ Πιάνο, από το Λέικ Φόρεστ Παρκ, κατέθεσαν αγωγή για ιατρική αμέλεια στις 2 Νοεμβρίου στο King County Superior Court.

«Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν όταν ξεκίνησε όλο αυτό»

ΗΠΑ: Μπήκε για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και του αφαίρεσαν λάθος όργανο

Ο Τζορτζ Πιάνο και η γυναίκα του Ελίζαμπεθ

Σύμφωνα με την αγωγή, ο George Piano επισκέφθηκε τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου στις 6 Δεκεμβρίου για κοιλιακό πόνο, διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, ώστε οι γιατροί να την αφαιρέσουν.

Όμως, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, όπως υποστηρίζει η αγωγή, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τη σκωληκοειδή απόφυση του ασθενούς και αντ’ αυτού, αφαίρεσαν ένα μέρος του εντέρου του.

«Ήταν ένας χρόνος κόλαση!»
«Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο κ. Πιάνο άρχισε να αισθάνεται κοιλιακό πόνο, ο οποίος ήταν χειρότερος από ό,τι πριν», έγραψαν οι δικηγόροι του σε δελτίο τύπου. «Το περιεχόμενο του εντέρου άρχισε να διαρρέει στην κοιλιακή του κοιλότητα, με αποτέλεσμα να αρρωστήσει πολύ περισσότερο» ανέφεραν.

Δύο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πιάνο ενημερώθηκε ότι η αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι η σκωληκοειδής απόφυση δεν αφαιρέθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Πιάνο ξαναμπήκε στο ίδιο νοσοκομείο και οι γιατροί του αφαίρεσαν τη σκωληκοειδή απόφυση.

«Ήταν ένας χρόνος κόλαση!», δήλωσε ο Πιάνο στο USA TODAY την Τρίτη. «Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν όταν ξεκίνησε όλο αυτό» είπε.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι ακόμα ζωντανός»

«Όταν ξύπνησα από τη νάρκωση, πονούσα πολύ. Πολύ χειρότερα από ό,τι όταν πήγα στο νοσοκομείο», είπε.

Ο Πιάνο δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο πέρασε 53 ημέρες στο νοσοκομείο, έχασε περίπου 40 κιλά, έχει άγχος και έχει υποστεί βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης ως αποτέλεσμα του ιατρικού ατυχήματος.

Είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δεν ήθελαν να καταθέσουν την αγωγή, αλλά «αφού δεν πήραν καμία απάντηση από το νοσοκομείο», αποφάσισαν να το κάνουν.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι ακόμα ζωντανός», είπε. «Δεν θέλαμε να συμβεί σε κάποιον άλλο. Κάποιος έπρεπε να βάλει ένα τέλος σε αυτό και να αναλάβει την ευθύνη και να πει ότι αυτό συνέβη. Έπρεπε να λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί» είπε ο Πιάνο.

ΠΗΓΗ in.gr