Κόσμος

Ισπανία: Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Νέος σεισμός στην Κρήτη τα ξημερώματα

Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο του ισπανικού νησιού Λα Πάλμα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας και είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει και πάλι.

Η τέφρα έχει σχηματιστεί μετά την έκρηξη του Κούμπρε Βιέχα και το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα, στο αρχιπέλαγος των Καναρίων, “εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας λόγω της συγκέντρωσης τέφρας. Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται”, ανέφερε η Aena στο Twitter.

Επίσης ο εκπρόσωπος της εταιρίας διευκρίνισε πως η ημερομηνία επαναλειτουργίας του αεροδρομίου δεν έχει γίνει γνωστή. “Θα εξαρτηθεί από την ηφαιστειακή τέφρα που εξακολουθεί προς το παρόν να πέφτει”, διευκρίνισε.

Το σύννεφο τέφρας ανάγκασε επίσης τις αεροπορικές εταιρίες να εκτρέψουν τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο της βόρειας Τενερίφης, ενός άλλου νησιού του αρχιπελάγους, προς εκείνο της νότιας Τενερίφης, σύμφωνα πάντα με την Aena.

Η τέφρα από το Κούμπρε Βιέχα ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο χθες, Πέμπτη, το πρωί προκειμένου να προχωρήσουν στον καθαρισμό των διαδρόμων.

Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα, ενός νησιού 85.000 κατοίκων, είχε κλείσει ήδη στις 25 Σεπτεμβρίου για τους ίδιους λόγους. Η Aena είχε ξανανοίξει τους διαδρόμους την επομένη, αλλά οι εταιρίες δεν επανέλαβαν τις πτήσεις τους παρά μόνο τέσσερις μέρες αργότερα.