Κόσμος

Ιταλία: Χαλαρώνουν από σήμερα τα μέτρα – Ανοίγει η εστίαση, «πράσινο φως» για τα αθλήματα

Η ιταλική κυβέρνηση αποκλείει νέο lockdown παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Χαλαρώνουν από σήμερα τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία, και συγκεκριμένα σε 15 περιφέρειες της χώρας.

Τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια ξανανοίγουν και οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται στα τραπέζια, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Προς το παρόν, απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ροφημάτων στο εσωτερικό των καφέ.

Παράλληλα δίνεται και πάλι «πράσινο φως» σε ομαδικά αθλήματα – όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ –, αλλά μόνον υπαίθρια. Από τη 15η Μαΐου θα ξανανοίξουν οι πισίνες και από την 1η Ιουνίου τα γυμναστήρια, αλλά χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς τα αποδυτήρια. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε επίσης ότι τα Σαββατοκύριακα, τα εμπορικά κέντρα θα μένουν κλειστά

Ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών, θα μπορούν να μεταβαίνουν ελεύθερα σε άλλους δήμους της περιφέρειάς τους, αλλά και σε όλες τις άλλες «κίτρινες» περιφέρειες, για το σύνολο των οποίων ισχύει η χαλάρωση των μέτρων.

Από τη 15η Μαΐου ως και τη 15η Ιουνίου μέχρι και τέσσερις άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται φίλους και συγγενείς με τους οποίους δεν μοιράζονται την ίδια κατοικία. Παραμένει ακόμη σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 σε όλη την επικράτεια.