Κόσμος

Ιταλία: Παρέδιδαν κινητά και να ναρκωτικά σε φυλακές με drones

Νεκρή 40χρονη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μακριά από το σπίτι της που καιγόταν

Μια πρωτότυπη κομπίνα είχαν στήσει Ιταλοί οι οποίοι δεν είχαν αφήσει φυλακή για φυλακή στην κεντρική και νότια Ιταλία κάνοντας παράδοση κινητών και ναρκωτικών σε φυλακισμένους με drones.

Οι 4 συλληφθέντες παρέδιδαν κινητά και τηλέφωνα σε κρατουμένους σε φυλακές της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, της κεντρικής Ιταλίας και της Σικελίας.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε δύο drones. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το όλο αυτό παράνομο δίκτυο συντόνιζε κρατούμενος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με την μαφία και βρίσκεται στις φυλακές του Ακράγαντα, στην Σικελία.

Για κάθε παράδοση, οι χειριστές των drones λάμβαναν 1.500 ευρώ και μέσα σε λίγους μήνες η οργάνωση είχε κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ.

Τα ναρκωτικά και τα κινητά έφταναν απευθείας στα κελιά των κρατουμένων, ενώ ο εγκέφαλος της σπείρας λάμβανε στη συνέχεια βίντεο ως απόδειξη της παράδοσης. Δεν έλειπαν κάποιες φορές και διαμαρτυρίες για ελλιπή η αποτυχημένη αποστολή, οπότε ακολουθούσε δωρεάν επανάληψή της.