Κόσμος

Καλιφόρνια – Πυροβολισμοί στο Μόντερεϊ Παρκ: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει τον 72χρονο δράστη

Καλιφόρνια – Πυροβολισμοί στο Μόντερεϊ Παρκ: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει τον 72χρονο δράστη

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Καλιφόρνια, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (21.01.2023) σε αίθουσα χορού κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. 

Είκοσι λεπτά μετά τους πυροβολισμούς στην αίθουσα χορού Star Ballroom Dance Studio και ενώ είχε διαφύγει από τις Αρχές, ο 72χρονος δράστης μπήκε στην αίθουσα χορού Lai Lai Ballroom & Studio και – όπως όλα δείχνουν – ήταν έτοιμος να κάνει το ίδιο. Εκεί, όμως, ένας πολίτης κατάφερε να του αρπάξει το όπλο και να αποφευχθεί και δεύτερη τραγωδία.

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο άνδρας που κατάφερε να εμποδίσει τον 72χρονο Χου Καν Τραν είναι ο Μπράντον Τσάι, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην όποια μπούκαρε. Ο νεαρός πάλεψε με τον δράστη για περίπου 90 δευτερόλεπτα, παίρνοντας του το όπλο προτού προλάβει να ρίξει ούτε μια σφαίρα.

H σκηνή καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας της αίθουσας χορού.

Δείτε το βίντεο:

«Εκείνη τη στιγμή, ξύπνησε κάποιο πρωτόγονο ένστικτο. Κάτι συνέβη. Δεν ξέρω τι μου ήρθε», είπε στους NYT ο Μπράντον Τσάι, εξηγώντας ότι ο ένοπλος έφυγε αφού πάλεψαν για περίπου 90 δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 12 ώρες αργότερα αστυνομικοί στο Τόρανς, στα νοτιοδυτικά του Μόντερεϊ Παρκ, εντόπισαν το λευκό βανάκι που οδηγούσε ο 72χρονος δράστης. Καθώς το πλησίαζαν, άκουσαν έναν πυροβολισμό. Ο Χου Καν Τραν είχε αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικές αρχές της Καλιφόρνιας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σοκαριστικό περιστατικό, αναζητώντας το κίνητρο του 72χρονου. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι εξετάζονται ως πιθανό κίνητρο οι «προσωπικές σχέσεις» του Χου Καν Τραν, αφού μπορεί ο στόχος του να ήταν η πρώην σύζυγός του.