Επικαιρότητα Κόσμος

«Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα: Ρεκόρ αφίξεων – Χάος και επεισόδια, δείτε τα βίντεο

Ιταλία: Nαι σε αλλαγή στον φόρο για τις τράπεζες αλλά με το ίδιο αντίτιμο
7.000 μετανάστες στη Λαμπεντούζα. Δραματική η κατάσταση, δοκιμάζεται η πολιτική της Μελόνι. Live εικόνα.

Στιγμές χάους και αναταραχής σημειώνονται στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, όπου φτάνουν αναρίθμητες βάρκες με μετανάστες. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκονται στο νησί 6.762 μετανάστες.

Σήμερα, ξέσπασαν επεισόδια όταν ο Ερυθρός Σταυρός ξεκινούσε τη διανομή τροφίμων. Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίστηκαν για να φτάσουν πρώτοι στις σακούλες με τα τρόφιμα και το νερό, που τους μοιράζουν, φοβούμενοι ότι δεν θα έφταναν για όλους. Τότε, επικράτησε ένταση με την αστυνομία να προσπαθεί να τους συγκρατήσει στο hotspot. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, όταν τους εξήγησαν ότι το φαγητό έφτανε για όλους, τα πνεύματα ησύχασαν.

Ωστόσο, η κατάσταση στη Λαμπεντούζα είναι «τραγική, δραματική, αποκαλυπτική» όπως την περιγράφουν οι Αρχές. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει προμήθειες, αλλά αν συνεχίσουν να φτάνουν περίπου 3.400 την ημέρα, όπως γίνεται τις τελευταίες ώρες, τότε εκφράζονται φόβοι για σοβαρά επεισόδια.

Δείτε τα βίντεο από τις μαζικές αφίξεις στη Λαμπεντούζα που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες:

Όπως τόνισε στο Reuters ο δήμαρχος του νησιού, Filippo Mannino, «πιθανότατα θα έχουμε 100 αφίξεις σήμερα, αλλά το νησί δεν μπορεί να αντέξει αυτούς τους αριθμούς».

Δείτε live εικόνα:

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ένα μωρό 5 μηνών έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε μέσα στη θάλασσα και πνίγηκε προτού καταφέρει να φτάσει στη Λαμπεντούζα. Η τραγωδία σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα. Η σορός του μωρού μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο Cala Pisana, ενώ η μητέρα του βρίσκεται στο hotspot στην περιοχή Imbriacola.