Κόσμος

Κίνα: Νηπιαγωγός καταδικάστηκε σε θάνατο για την δηλητηρίαση 25 μαθητών

Κίνα: Νηπιαγωγός καταδικάστηκε σε θάνατο για την δηλητηρίαση 25 μαθητών

Νηπιαγωγός δηλητηρίασε 25 παιδιά με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και καταδικάστηκε και η ίδια σε θάνατο από δικαστήριο της κεντρικής Κίνας.

Η δράστις ονόματι Wang Yun προέβη στην αποτρόπαια πράξη έπειτα από τσακωμό της με συνάδελφο στον παιδικό σταθμό όπου εργαζόταν, σχετικά με το πώς θα έπρεπε να διαχειριστούν τα παιδιά.

Στις 27 Μαρτίου του 2019, την ημέρα δηλαδή μετά την διένεξη των δυο παιδαγωγών, η Wang προσέθεσε νιτρίτη στο χυλό που σερβιριζόταν στους μαθητές ως γεύμα από το σχολείο. Η νηπιαγωγός είχε προηγουμένως προμηθευτεί την ουσία από το Ίντερνετ.

Η συγκεκριμένη ουσία είναι ιδιαίτερα τοξική και πιθανώς καρκινογόνα, ενώ χρησιμοποιείται σε λιπάσματα, στην συντήρηση των τροφίμων, ακόμη και σε πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, αποτρέπει το ανθρώπινο σώμα από το να απορροφά σωστά το οξυγόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wang είχε αποπειραθεί να δηλητηριάσει το 2017 με την ίδια ουσία και τον τότε σύζυγό της, ρίχνοντάς του μια μικρή ποσότητα στο ποτήρι, η οποία του προκάλεσε μικρούς τραυματισμούς.

Όσον αφορά το συμβάν του 2019, ένας γονέας αναφέρει ότι μετέβη στον παιδικό σταθμό μετά από κλήση άλλης εκπαιδευτικού, η οποία ανέφερε ότι το παιδί του είχε κάνει εμετό και είχε λιποθυμήσει.

Όταν έφτασε στον σταθμό για να παραλάβει το παιδί του, είδε ότι οι περισσότεροι συμμαθητές του βρίσκονταν σε αντίστοιχη κατάσταση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Δευτέρα από το Λαϊκό Δικαστήριο της επαρχίας Χενάν, το οποίο χαρακτήρισε την πράξη της παιδαγωγού «άθλια» και «βάρβαρη». Η απόφαση ανέφερε ότι «η κατηγορούμενη πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά και σύμφωνα με τον νόμο».

ΠΗΓΗ: CNN