Κόσμος

Κίνα: Ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος στη Ζουσάν – Απίστευτες εικόνες και βίντεο

Κίνα: Ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος στη Ζουσάν - Απίστευτες εικόνες και βίντεο

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές θέαμα ήρθαν οι κάτοικοι της Ζουσάν (Zhoushan), πόλης – λιμάνι που βρίσκεται στην επαρχία Zhejiang στην Ανατολική Κίνα, όταν κοιτώντας τον ουρανό, διαπίστωσαν ότι εκείνος είχε βαφτεί…κόκκινος.

Το απόκοσμο θέαμα αιφνιδίασε τους κατοίκους της περιοχής το βράδυ του Σαββάτου. Ο ουρανός ξαφνικά έγινε έντονα κόκκινος ενώ σιγά – σιγά το χρώμα υποχώρησε μέχρι που εξαφανίστηκε εντελώς .

Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες των social media που τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες, οι οποίες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Επιχειρώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο ορισμένοι μίλησαν για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ άλλοι μιλούσαν για σκηνές αποκάλυψης. Σημειώνεται πως τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το κατακόκκινο χρώμα δημιουργήθηκε από τα φώτα ενός ψαροκάικου.

Την προέλευση του κόκκινου φωτός επιβεβαίωσε και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co, Οι τοπικοί μετεωρολόγοι υπέθεσαν ότι ο κατακόκκινος ουρανός ενδέχεται να προήλθε από τη διάθλαση του κόκκινου φωτός του σκάφους σε χαμηλά σύννεφα.