Κόσμος

Κοπέλα, 19 ετών, Δηλώνει υπερήφανη που έκανε έκτρωση και μάλιστα λέει πως Θα το έκανε ξανά

Κοπέλα, 19 ετών, Δηλώνει υπερήφανη που έκανε έκτρωση και μάλιστα λέει πως Θα το έκανε ξανά

Η Abigail Sheldon ήταν μόλις 19 ετών όταν ανακάλυψε ότι ήταν τριών μηνών έγκυος.

Πολύ φοβισμένη να εμπιστευτεί τους γονείς και τους φίλους της, μπήκε στο διαδίκτυο ελπίζοντας να βρει ιστορίες από άλλες γυναίκες που βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις.

Δεν ήθελε να ακούσει τις γνώμες των γιατρών, παρά μόνο γυναικών που βρέθηκαν σε ανάλογη κατάσταση. Έτσι, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο αποφάσισε να διακόψει την εγκυμοσύνη της, επιλέγοντας να κάνει έκτρωση.

Όταν επισκέφθηκε τον γιατρό που θα της έκανε την επέμβαση, την ενημέρωσαν πως η κατάσταση δεν ήταν τόσο εύκολη. Η Abigali τους μήνες αυτούς είχε πάθει μόλυνση της μήτρας και της ενημέρωσαν πως αν προχωρούσαν στην άμβλωση πιθανότατα δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ παιδί στη ζωή της. Εκείνη βέβαια χωρίς καμία σκέψη, δεν άλλαξε την επιλογή της.

Παρά τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπλοκές, η Abigail δεν εκφράζει τη λύπη της για την απόφασή της να κάνει μια έκτρωση. Αντιθέτως δηλώνει «υπερήφανη» για τον εαυτό της που κατάφερε να περάσει κάτι τέτοιο μόνη της.

Η ίδια μάλιστα δήλωσε στην Manchester Evening News: «Είμαι περήφανη για την άμβλωση μου – και προσπαθώ να βοηθήσω τις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα, να πάρουν μια ανάλογη απόφαση»

«Θέλω να γίνουν οι εκτρώσεις πιο εύκολες και οι γυναίκες να μην ντρέπονται που πήραν μια τέτοια απόφαση», δήλωσε η ίδια.