Κόσμος Υγεία

Κοροναϊός: Έλληνας κοντά στη Γουχάν αποκαλύπτει! «Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Δάσκαλος «μάλαμα»: Υποδιευθυντής του σχολείου σκηνοθέτησε ληστεία γιατί «έφαγε» τα λεφτά των παιδιών

Όπως περιγράφει στο newsit.gr από την πόλη Γιτσάνγκ, στην περιφέρεια Χουμπέι, 350 χλμ. από τη Γουχάν, τα πάντα είναι κλειστά, ενώ μέρα με την ημέρα όλο και λιγοστεύει ο κόσμος που κυκλοφορεί στους δρόμους!

«Αισθάνομαι σαν να πρωταγωνιστώ σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ τα καταστήματα στο σύνολο τους είναι κλειστά. Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ελάχιστος και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς. Έχουν απαγορευτεί οι μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ και τα εστιατόρια είναι κλειστά» αναφέρει ο 59χρονος Έλληνας που ο κοροναϊός τον έχει εγκλωβίσει στην Κίνα.

«Αισθάνομαι εγκλωβισμένος μέσα σε μια πόλη γιατί δεν μπορώ να πάω πουθενά. Απλά μπαινοβγαίνω σ’ ένα ξενοδοχείο και κάνω βόλτες, σε μια άδεια πόλη με μια μάσκα, που αν δεν την φοράς σου κάνει παρατήρηση η αστυνομία. Δεν γλιτώνεις εύκολα», περιγράφει.Κοροναϊός: Έλληνας κοντά στη Γουχάν αποκαλύπτει! «Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

«Να δω πως θα με πάρουν από εδώ»

Ο Γιάννης Μερσινιάς όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε επικοινωνία με την πρεσβεία στην Κίνα, καθώς, όπως τους έχει ενημερώσει, επιθυμεί να διακόψει νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε την παραμονή του. «Αυτό που περιμένω είναι το πότε η πρεσβεία θα καταφέρει να με βγάλει από εδώ. Μέχρι στιγμής με έχουν βάλει στην ευρωπαϊκή λίστα εκκένωσης και από εκεί και πέρα περιμένω να δω τι θα γίνει. Έχει ενδιαφέρον όταν θα μου πουν να φύγω να δω με πιο τρόπο θα με πάρουν αλλά και από πιο αεροδρόμιο θα ταξιδέψω.

Κανονικά ήταν προγραμματισμένο να μείνω εδώ μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Η δουλειά μου ήταν να πάω στο Σεντσέν, αλλά δεν τα κατάφερα, άλλωστε και εκεί τα πάντα είναι κλειστά» εξηγεί και συνεχίζει «ο κόσμος ενημερώνεται συνέχεια μέσα από την τηλεόραση, αλλά και την αστυνομία που βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει διάφορα στην κινεζική γλώσσα. Είναι παράξενο όλο αυτό που συμβαίνει γιατί δεν το έχω ζήσει ποτέ ξανά. Όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους και περιμένουν πότε θα ανοίξουν οι δρόμοι για φύγουν».Κοροναϊός: Έλληνας κοντά στη Γουχάν αποκαλύπτει! «Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια στην Κίνα

Η περιπέτεια για τον Γιάννη Μερσινιά στην πόλη Γιτσάνγκ ξεκίνησε με το που έφτασε στον προορισμό του, αν και τα πάντα, όπως περιγράφει, αρχικά έμοιαζαν εντελώς διαφορετικά. «Βρίσκομαι στο Γιτσάνγκ εδώ και πέντε μέρες. Είχα έρθει για δουλειά και ταυτόχρονα για να ζήσω την εμπειρία της κινεζικής πρωτοχρονιάς.

Με είχε καλέσει ένας φίλος όπου ζει εδώ και έτσι το αποφάσισα να έρθω. Δυστυχώς αποκλείστηκα και προσπαθώ μέσω της Πρεσβείας να βρω έναν τρόπο να φύγω. Αυτό που συνάντησα όταν ήρθα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες. Τα πάντα ήταν πιο χαλαρά, ενώ στη συνέχεια και μέρα με την ημέρα το σκηνικό άλλαζε δραματικά. Εύχομαι γρήγορα να βρεθεί μια λύση».