Κόσμος

Κοροναϊός: Μετά τα νοσοκομεία, χτίζουν σε λίγες μέρες εργοστάσιο μασκών!

Κοροναϊός: Μετά τα νοσοκομεία, χτίζουν σε λίγες μέρες εργοστάσιο μασκών!

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στην Κίνα, όπου οι μάσκες για να τους προστατεύουν από τον κοροναϊό είναι… είδος υπό εξαφάνιση, είναι δεδομένο. Και η κυβέρνηση «σπεύδει» να το αντιμετωπίσει.

Πως; Κάνοντας ό,τι έκανε και στην επαρχία Χουμπέι, όπου δεν υπήρχαν αρκετά νοσοκομεία για τους ασθενείς: θα χτίσει μέσα σε μερικές μέρες ένα εργοστάσιο κατασκευής χειρουργικών μασκών!

Το νέο εργοστάσιο που θα παράγει χειρουργικές μάσκες θα κατασκευαστεί στο Πεκίνο μέσα στις επόμενες έξι (!) μέρες ώστε έτσι να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση για προστατευτικό εξοπλισμό εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κοροναΐός, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Το εργοστάσιο, που θα δημιουργηθεί σε ένα βιομηχανικό κτίριο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κίνας, θα μπορεί να παράγει 250.000 χειρουργικές μάσκες ημερησίως, επεσήμανε η εταιρεία China Construction First Group η οποία ανέλαβε το έργο. Οι εργασίες για την κατασκευή του θα ξεκινήσουν σήμερα και θα τελειώσουν το Σάββατο!

Τα εργοστάσια παραγωγής χειρουργικών μασκών σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του covid-19, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 1.700 άνθρωποι στην Κίνα.

Τον Ιανουάριο η CMask, μια κινεζική εταιρεία κατασκευής χειρουργικών μασκών που καλύπτει το 30% της εσωτερικής ζήτησης, ανακοίνωσε ότι πλέον οι καθημερινές παραγγελίες που λαμβάνει φτάνουν τα 5 εκατομμύρια μάσκες, ποσό δεκαπλάσιο από το συνηθισμένο.

Νέα μέτρα για τον κοροναϊό

Εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Κίνα, το κοινοβούλιο της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει την ετήσια σύνοδο της ολομέλειάς του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σ’ αυτή την ετήσια σύνοδο της ολομέλειάς του, η οποία διαρκεί 10 ημέρες, το κοινοβούλιο επικυρώνει συνήθως με μεγάλη πλειοψηφία τις αποφάσεις του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, όπως συμβαίνει εδώ και 35 χρόνια.

Όμως η διαρκής επιτροπή της Εθνικής Λαϊκής Συνέλευσης (το κινεζικό κοινοβούλιο) θα εξετάσει πρόταση να αναβληθεί η σύνοδος που επρόκειτο να αρχίσει στις 5 Μαρτίου, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε την αιτία αυτής της αναβολής, όμως αναμενόταν μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, που από τον Δεκέμβριο έχει μολύνει περισσότερους από 70.500 ανθρώπους στην Κίνα, 1.770 από τους οποίους απεβίωσαν.

Σχεδόν ολόκληρη η κεντρική επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Γουχάν και απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, είναι ντε φάκτο αποκομμένη από τον κόσμο από τις 23 Ιανουαρίου, με 56 εκατομμύρια κατοίκους να έχουν τεθεί ντε φάκτο σε καραντίνα.

Στη διάρκεια συνεδρίασης που θα αρχίσει στις 24 Φεβρουαρίου, η διαρκής επιτροπή της Εθνικής Λαϊκής Συνέλευσης θα συζητήσει εξάλλου ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εμπορίου άγριων ζώων καθώς και της κατανάλωσής τους «ώστε να προστατευθούν η ζωή, η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων».