Κόσμος

Κορονο-δείπνο 23 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας έφερε «συγγνώμη» από τον Ιάπωνα υπουργό

Κορονο-δείπνο 23 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας έφερε «συγγνώμη» από τον Ιάπωνα υπουργό

Η αποκάλυψη πως υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας στην Ιαπωνία «έσπασαν» τα μέτρα κατά του κορονοϊού και πήγαν… όλοι μαζί για δείπνο, ανάγκασε τον αρμόδιο υπουργό να ζητήσει συγγνώμη.

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά 23 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ένα βράδυ, σε εστιατόριο του Τόκιο.

Μόνο που παραβίασαν κάθε πρωτόκολλο που έχει θέσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας για τον περιορισμό της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο υπουργός Νοριχίσα Ταμούρα επιβεβαίωσε ότι 23 υπάλληλοι του υπουργείου του δείπνησαν μαζί στις 24 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι θα ερευνήσει σύντομα το ζήτημα αυτό, μετέδωσε το Kyodo.

Για το Τόκιο και τρεις νομούς που το περιβάλλουν ήρθη στις 21 Μαρτίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί για την ανάσχεση της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει το αίτημα της κυβέρνησης προς τα εστιατόρια να κλείνουν νωρίς, στις 21:00, και για τον κόσμο να περιορίσει τις συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με ξεχωριστό ρεπορτάζ της εφημερίδας Yomiuri, οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας είχαν συγκεντρωθεί για αποχαιρετιστήριο πάρτι σε παμπ στην περιοχή Γκίνζα του Τόκιο και κάποιοι παρέμειναν ως τα μεσάνυχτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ