Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα σε αρκετούς κλειστούς χώρους μέχρι τον Ιούνιο

Κοροναϊός: Τι γνωρίζουμε για τα ανασυνδυασμένα στελέχη – Πόσο επικίνδυνα είναι

Η προστατευτική μάσκα κατά του κορονοϊού θα παραμείνει υποχρεωτική σε αρκετούς κλειστούς χώρους, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ της Ιταλίας, τα οποία επικαλούνται την απόφαση που θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη (28.4.2022) το βράδυ, ο υπουργός υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε νοσοκομεία, αστικά μέσα μεταφοράς, κινηματογράφους, θέατρα και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις της Ιταλίας, με την εφημερίδα Il Sole 24 Ore να σημειώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περιορισμοί για την πρόσβαση σε εμπορικές επιχειρήσεις. Και στα γήπεδα, στα καφέ και στα εστιατόρια, από την Πρωτομαγιά δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εργασίας, η ενδεχόμενη αλλαγή των κανόνων θα ρυθμιστεί με πρωτόκολλα από τους εργοδότες και τα συνδικάτα.

«Συνιστούμε τη χρήση προστατευτικής μάσκας μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνωστισμός», τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας.

Στα σχολεία, τέλος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η μάσκα δεν θα καταργηθεί, μέχρι και το τέλος των μαθημάτων. Παραμένει υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, τους διοικητικούς υπάλληλους και τους μαθητές, από έξι ετών και πάνω.
ΠΗΓΗ newsit.gr