Κόσμος

Κορονοϊός: Ρωσία και Κίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν εμβόλιο

Νεαρός σε εντατική στην Κρήτη με γρίπη

Την ανάπτυξη εμβολίου που θα καταπολεμά τον νέο κορονοϊό επιδιώκουν Ρωσία και Κίνα. Σημειώνεται ότι η Ρωσία δεν έχει για την ώρα επιβεβαιώσει κρούσματα.

Η Ρωσία και η Κίνα συνεργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού και ήδη το Πεκίνο έχει παραδώσει στη Μόσχα γονιδίωμα του ιού.

Σύμφωνα με το ρωσικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας «Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου».

Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του νέου κοροναϊού, ωστόσο, η Μόσχα έχει ξεκινήσει να ελέγχει όλους τους Ρώσους τουρίστες που επιστρέφουν από την Κίνα ώστε να εντοπίσει πιθανά κρούσματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των καταναλωτών.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να διενεργεί τους ιατρικούς ελέγχους την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα έχει φτάσει τους 132, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 5.974 σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Εξάλλου, Κινέζος επιστήμονας προειδοποίησε ότι ο ιός είναι μεταδοτικός από τα δύο μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιός να φτάσει και στην Ελλάδα.