Κορωνοΐός Κόσμος

Κορονοϊός: Βρετανίδα οδηγούσε επί 13 ώρες για να πάει την 9χρονη κόρη της να εμβολιαστεί στην Ιταλία

«Κραυγή» αγωνίας από την εστίαση

Βρετανίδα έκανε ένα οδικό ταξίδι 13 ωρών μαζί με την 9χρονη κόρη της, από το Κεντ στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, προκειμένου να εμβολιαστεί το παιδί. Η μητέρα δήλωσε πως προτιμά να “ρισκάρει με το εμβόλιο παρά με τον κορονοϊό”.

Η Άλις Κολόμπο προτίμησε να ταξιδέψει οδικώς με το αυτοκίνητό της στο Μιλάνο και να οδηγήσει 800 μίλια, ώστε να μην συγχρωτιστεί σε αεροπλάνο και δημόσια μέσα μεταφοράς. Η κόρη της, που έχει διπλή υπηκοότητα,  δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να εμβολιαστεί στη Βρετανία, καθώς στη χώρα είναι διαθέσιμο μόνο για ευάλωτα παιδιά, κάτω των 12 ετών. Οπότε, η κυρία Κολόμπο από το Κεντ έκανε το πολύωρο ταξίδι για να προστατεύσει “το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο” για εκείνη.


εμβολιασμός - παιδιά

Όπως δήλωσε στο BBC South East: “Προτιμώ ως γονέας να πάρω το ρίσκο να εμβολιάσω την κόρη μου με ένα εμβόλιο για το οποίο ξέρουμε αρκετά και το οποίο έχει κυκλοφορήσει με μεγάλη ασφάλεια σε πολλές διαφορετικές χώρες. Περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην ηλικιακή της ομάδα έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και οι αναφερόμενες παρενέργειες ήταν στην πραγματικότητα πολύ λιγότερες από ό,τι στον ενήλικο πληθυσμό. Προτίμησα να ρισκάρω περισσότερο με αυτό παρά να το αφήσω στην τύχη για έναν ιό για τον οποίο γνωρίζουμε πολύ λίγα – ιδιαίτερα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του. Γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το εμβόλιο και την ασφάλειά του απ’ ό,τι για τον ίδιο τον ιό” είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:


Ιταλία παιδιά εμβολιασμός

“Γιατί να μην προστατεύσω το πιο πολύτιμο αγαθό στον κόσμο για εμένα, την κόρη μου από το να διακινδυνεύσω να έρθει σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια και να μου πει “μαμά, έχω καρδιακά προβλήματα, έχω πρόβλημα με τον εγκέφαλο ή με τους πνεύμονες, γιατί δεν έκανες ό,τι μπορούσες για να με προστατεύσεις;”.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών τον Νοέμβριο και έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών σε ΗΠΑ, Ιταλία, Δανία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα και Ουγγαρία. Η κυρία Κολόμπο, υγειονομική υπάλληλος και η ίδια επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση που δεν ακολουθεί το παράδειγμα να εμβολιάσει τα παιδιά ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία.