Κόσμος

Lucinda Riley: Eφυγε από τη ζωή η συγγραφέας της σειράς βιβλίων «οι κόρες των αστεριών»

Lucinda Riley: Eφυγε από τη ζωή η συγγραφέας της σειράς βιβλίων «οι κόρες των αστεριών»

Θλίψη για τον θάνατο της Lucinda Riley

Ηαγαπημένη συγγραφέας Lucinda Rileyέφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Lucinda Riley έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και είχε συνέχεια δίπλα της τους αγαπημένους της ανθρώπους.

Ποια ήταν η Lucinda Riley

Η Lucinda Riley γεννήθηκε στην Ιρλανδία και έπειτα από μια σύντομη καριέρα ως ηθοποιός σε ταινίες, θεατρικά έργα και στην τηλεόραση, έγραψε το πρώτο της βιβλίο σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει ανακηρυχθεί πολλές φορές Νο 1 ευπώλητη συγγραφέας στη λίστα των Sunday Times και των New York Times. Τελευταίως η Lucinda δούλεψε πάνω στη σειρά Οι Κόρες των Αστεριών, η οποία βασίζεται αλληγορικά στον µύθο του πασίγνωστου αστερισµού των Πλειά­δων.

Αποτελεί πλέον παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, με κάθε νέο βιβλίο της σειράς να γίνεται Νο1 best seller παγκοσμίως. Από την πρώτη στιγμή που τα βιβλία της σειράς κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα, αγαπήθηκαν από χιλιάδες αναγνώστες. Η σειρά πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από μεγάλη εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ. Στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησαν τα βιβλία της Οι Κόρες των Αστεριών, Η Κόρη του Κεραυνού, Η Κόρη της Σκιάς, Η Κόρη των Μαργαριταριών, Η Κόρη της Σελήνης, Η Κόρη του Ήλιου, Η Χαμένη Κόρη, Το Ρόδο του Μεσονυχτίου καθώς και Το Δωμάτιο με τις πεταλούδες.