Κόσμος

Μηχανοδηγός προσπάθησε να εμβολίσει με τρένο νοσοκομειακό πλοίο

Κορωνοϊός: Το μήνυμα του πρίγκιπα Καρόλου στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη θετική διάγνωση

Άνδρας στις ΗΠΑ κατηγορείται πως προσπάθησε να εμβολίσει με τρένο, πλοίο που χρησιμοποιείται ως πλωτό νοσοκομείο.

Άνδρας μηχανικός στις ΗΠΑ, κατηγορείται πως προσπάθησε να εμβολίσει το πλοίο USNS Mercy με τρένο. Το συγκεκριμένο πλοίο χρησιμοποιείται ως πλωτό νοσοκομείο από το ναυτικό των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ένας μηχανοδηγός συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες το πρωί, αφού σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, οδήγησε ένα τρένο εκτός γραμμών σε πλήρη ταχύτητα, σε μια προσπάθεια να εμβολίσει το πλωτό νοσοκομείο USNS Mercy.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο 44χρονος Εντουάρντο Μορένο, από το Σαν Πέδρο της Καλιφόρνια, συνελήφθη υπό μια ομοσπονδιακή κατηγορία για καταστροφή τρένου, την 1η Απριλίου. Πριν από τις ομοσπονδιακές αρχές, ο άνδρας βρισκόταν στα χέρια των αστυνόμων του Λος Άντζελες για κατηγορίες που αφορούσαν σε περιστατικό που σημειώθηκε στις 31 Μαρτίου και ύστερα παραδόθηκε στο FBI.

Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες, εμφανίζεται ένα τρένο «να ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα πριν συγκρουστεί με διάφορα κιγκλιδώματα και στην συνέχεια να φτάνει κοντά σε τρία οχήματα με επιβάτες».

​Σε εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από ελικόπτερο του τηλεοπτικού σταθμού KCAL Channel 9, φαίνονται τα αποτελέσματα της σύγκρουσης καθώς και η απόσταση που έφτασε το τρένο από το πλωτό νοσοκομείο, USNS Mercy, το οποίο έχει δέσει στο λιμάνι της πόλης, για να βοηθήσει στη νοσηλεία ασθενών που δεν σχετίζονται με τον COVID-19 αλλά έχουν μεταφερθεί από τα νοσοκομεία που έχουν αναλάβει αυτό το έργο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο άνδρας έχει ομολογήσει ήδη και υποστήριξε πως οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη για να τραβήξει το βλέμμα των μέσων ενημέρωσης και να αποκαλύψει πως το πλοίο δεν βρίσκεται πραγματικά εκεί για να βοηθήσει ασθενείς, αλλά πως πρόκειται για μέρος μιας κυβερνητικής συνωμοσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η καταστροφή τρένου μπορεί να στοιχίσει στον κατηγορούμενο μέχρι και 20 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή.