Κόσμος

Μυστηριώδης θάνατος από «εγκεφαλικό» του αρχισυντάκτη της Pravda – Ήταν σύμμαχος του Πούτιν

Μυστηριώδης θάνατος από «εγκεφαλικό» του αρχισυντάκτη της Pravda - Ήταν σύμμαχος του Πούτιν

Οι συνάδελφοι του δημοσιογράφου έγραψαν σε μια νεκρολογία ότι ήταν ένα «σύμβολο της νέας εθνικής δημοσιογραφίας» και είχε μεταβάλλει τη ρωσική εφημερίδα σε μια «ισχυρή αυτοκρατορία».
Κατέληξε «από εγκεφαλικό» ο 68χρονος αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Pravda, Βλαντίμιρ Νικολάγιεβιτς Σανγκόρκιν, ο οποίος θεωρούνταν σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Σανγκόρκιν φέρεται να εμφάνιζε σημάδια «ασφυξίας» όταν πέθανε την Τετάρτη, γεγονός που εντείνει το μυστήριο γύρω από τον αδόκητο θάνατο του αρχισυντάκτη.

Τι συνέβη
Ο 68χρονος ταξίδευε προς το Καμπαρόφσκ με συναδέλφους του από την εφημερίδα πριν κατευθυνθούν στη Μόσχα, όταν κατέρρευσε.

Ο συνάδελφός του, Λεονίντ Ζαχάροφ, ανέφερε πως τρία λεπτά αργότερα, ξεκίνησε να ασφυκτιά και οι συνάδελφοί του τον έβγαλαν για να πάρει καθαρό αέρα.

Είπε πως κανείς δεν μπορούσε να τον σώσει, και πως δυστυχώς απεβίωσε, με τον γιατρό που τον εξέτασε αρχικά να συμπεραίνει πως το αίτιο θανάτου ήταν εγκεφαλικό.

Ο αρχισυντάκτης της Pravda αδιαθέτησε λίγα λεπτά αφότου είπε στην ομάδα ανθρώπων που τον συνόδευε πως πρέπει να βρει «ένα όμορφο μέρος κάπου… για μεσημεριανό».

Οι συνάδελφοι του δημοσιογράφου έγραψαν σε μια νεκρολογία ότι ήταν ένα «σύμβολο της νέας εθνικής δημοσιογραφίας» και είχε μεταβάλλει τη ρωσική εφημερίδα σε μια «ισχυρή αυτοκρατορία».

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επαινέσει το ένθερμο φιλοκυβερνητικό μέσο το 2020, με τη συμπλήρωση των 95 χρόνων έκδοσης της Pravda.

Είχε γράψει τότε χαρακτηριστικά πως η «θρυλική» εφημερίδα «έχει διανύσει μια μακρά δημιουργική διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια και έχει γράψει λαμπρές αξέχαστες σελίδες στην ιστορία των ρωσικών ΜΜΕ

ΠΗΓΗ in.gr