Κόσμος

Νέα υπόθεση «Χέγκελ» στη Γερμανία: Σκότωνε ασθενείς για να τους κάνει ανάνηψη

Ολονύκτια μάχη με πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Έρευνα σε βάρος ενός πρώην νοσηλευτή ξεκίνησαν οι γερμανικές Aρχές, με την υποψία ότι σκότωσε πέντε ασθενείς του, μια υπόθεση που θυμίζει έντονα εκείνη του κατά συρροή δολοφόνου Νιλς Χέγκελ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ζάαρμπρικεν, η έρευνα αφορά πέντε ανθρωποκτονίες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο ύποπτος, για τον οποίο δεν δόθηκε κανένα στοιχείο, ούτε το όνομα ούτε η ηλικία του, εκτίει αυτή την περίοδο ποινή φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς.

Φέρεται ότι «έδρασε με σκοπό να φέρει τους ασθενείς σε κατάσταση τέτοια που να χρειάζονται ανάνηψη, για να μπορέσει να την κάνει ο ίδιος», εξήγησαν οι εισαγγελικές Αρχές.

Την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσε και ο Χέγκελ.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή επτά ανθρώπων που είχαν πεθάνει από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Σε έξι περιπτώσεις, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι τους είχαν χορηγηθεί ουσίες τις οποίες δεν είχαν συνταγογραφήσει οι γιατροί τους και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό τους.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα εκείνη του Νιλς Χέγκελ, ενός πρώην νοσοκόμου που πάσχει από «σοβαρή ναρκισσιστική διαταραχή», σύμφωνα με τους ψυχιάτρους. Ο Χέγκελ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 91 ανθρώπων σε δύο νοσοκομεία της Κάτω Σαξονίας.

Μεταξύ 200-2005, προκαλούσε καρδιακή ανακοπή σε ασθενείς που διάλεγε στην τύχη, για να τους κάνει κατόπιν ανάνηψη και να γίνει «ήρωας» μεταξύ των συναδέλφων του.

Οι γερμανικές Αρχές εκτιμούν ότι τα θύματά του ενδέχεται να ξεπερνούν τα 200, όμως δεν μπορούν να το αποδείξουν επειδή πολλά από τα πτώματα αποτεφρώθηκαν.