Κόσμος

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Κακοποιήθηκε στην Αυστραλία – Πέτυχε τεράστια νίκη για τον ελεύθερο κόσμο, μεγαλύτερη από τα Γκραν Σλαμ» είπε η οικογένειά του

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Κακοποιήθηκε στην Αυστραλία – Πέτυχε τεράστια νίκη για τον ελεύθερο κόσμο, μεγαλύτερη από τα Γκραν Σλαμ» είπε η οικογένειά του

Η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του Σέρβου τενίστα στην Αυστραλία και ευχαρίστησε το δικαστήριο για την απόφαση υπέρ του, αλλά και όλο τον κόσμο για τη στήριξή του.

Η μητέρα, ο πατέρας, ο αδερφός και ο θείος του “Νόλε” μίλησαν για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έκαναν λόγο για “κακοποίησή” του στη χώρα των καγκουρό, αλλά και “νίκη για όλο τον ελεύθερο κόσμο”.

Οι δηλώσεις της οικογένειας Τζόκοβιτς
Ο αδερφός του Τζόκοβιτς τόνισε: «Πρέπει να στείλουμε αγάπη στον Νόλε και να τον βοηθήσουμε να ξεπεράσει αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση ώστε να βγει νικητής στο τέλος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δικαστικό σύστημα της Αυστραλίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσα είπε ο δικαστής Κέρι σε αυτή την υπόθεση. Έδωσε ουδέτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Η οικογένειά μας είναι πολύ χαρούμενη που επικράτησε η δικαιοσύνη και η αλήθεια».

Η μητέρα του Τζόκοβιτς είπε: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας Νόβακ. Πάντα αγωνιζόταν για δικαιοσύνη. Δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Πήγε εκεί για να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Αυτή η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Υπήρξε ένα φάσμα συναισθημάτων: λύπη, φόβος, απογοήτευση. Υπήρχαν στιγμές που δεν είχε μαζί του το κινητό, δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον κόσμο που του στάθηκαν και τον στήριξαν στη Μελβούρνη μπροστά σε αυτό το λεγόμενο ξενοδοχείο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε Grand Slam.Ο Nόβακ δεν έκανε τίποτα ενάντια στους νόμους της Αυστραλίας, αλλά κακοποιήθηκε με τους τρόπους που έχουμε δει, πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα».

Ο θείος του ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρό μας και τον Πρωθυπουργό μας για τις προσπάθειές τους να πείσουν τις αυστραλιανές αρχές να έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση του Νόβακ».

Ο πατέρας του υποστήριξε τα εξής: «Ψυχικά ο Νόβακ είναι βράχος. Δεν προσέβαλε ποτέ κανέναν, προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, όχι το αντίθετο. Οι τελευταίες ημέρες, ήταν πολύ, πολύ δύσκολες για όλους στον κόσμο που έχουν ελεύθερη σκέψη. Αλλά ο Νόβακ είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά ψυχικά δυνατός.

Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματά του ως άνθρωπος. Αρνήθηκε να ανακαλέσει τη βίζα του. Δεν του έδωσαν το δικαίωμα να προετοιμάσει την υπεράσπισή του για αρκετές ώρες και του πήραν το τηλέφωνο. Ευτυχώς του έδωσαν πίσω το τηλέφωνό του. Επικοινώνησε με τη νομική ομάδα του, η οποία έκανε μια φανταστική υπεράσπιση, την οποία δεν μπορούσαν να αντικρούσουν.

Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για τον Νόβακ, την οικογένειά του και τον ελεύθερο κόσμο. Σεβάστηκε όλα όσα του ζήτησαν. Ήθελε να πάει εκεί μόνο για να παίξει τένις και αυτό το δικαίωμα ήθελαν να του το αφαιρέσουν.

Η δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου έχουν επικρατήσει. Ο δικαστής που προήδρευσε της υπόθεσης έδειξε για 2η φορά ότι δεν ήταν ο Νόβακ ο ένοχος. Ο δικαστής ήταν φανταστικός, απλά σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη δυνατή απόφαση που ήταν να απελευθερώσει τον Νόβακ».

ΠΗΓΗ newsit.gr