Κόσμος

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο πρόεδρος της Σερβίας έκανε λόγο για εξευτελισμό της Αυστραλίας

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο πρόεδρος της Σερβίας έκανε λόγο για εξευτελισμό της Αυστραλίας

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς καλείται να αφήσει την Αυστραλία και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, έριξε το… φαρμάκι του στην πλευρά των πολιτικών της “χώρας των καγκουρό”, μετά την απόφαση απέλασης του συμπατριώτη του και κορυφαίου τενίστα.

Χρησιμοποιώντας… επιθετικούς χαρακτηρισμούς προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, ο Αλεκσάνταρ Βούτσιτς τόνισε πως η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας προσπάθησε να εξευτελίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς “για χάρη των εκλογών”, τόνισε ότι ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας “… μπορεί να επιστρέψει στην χώρα του και να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια, έχοντας το κεφάλι ψηλά”, ενώ επεσήμανε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί με πολύ καλύτερο τρόπο Αυστραλούς αθλητές.

Συγκεκριμένα, ο Αλεκσάνταρ Βούτσιτς δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Μίλησα με τον Νόβακ (σ.σ Τζόκοβιτς) και τον ενθάρρυνα, λέγοντάς ότι ανυπομονώ να επιστρέψει στην χώρα μας, όπου πάντα είναι ευπρόσδεκτος. Η αυστραλιανή κυβέρνηση ταλαιπωρούσε για 11 ημέρες τον καλύτερο παίκτη τένις στον κόσμο και τελικά εξέδωσε την ίδια απόφαση που είχε εκδώσει την πρώτη μέρα.

Παρακολουθήσαμε την πιο ανάλγητη ακροαματική διαδικασία τα ψέματα των αντιδίκων. Το ψέμα είναι απλό: Υποστηρίζουν ότι λιγότερο από το 50% των πολιτών της Σερβίας είναι ανεμβολίαστο, όταν είναι εμβολιασμένο επίσημα το 58%. Θυμηθείτε ότι αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από πολλές χώρες της Ευρώπης

Θα υποδεχθούμε πολύ καλύτερο τρόπο τους Αυστραλούς αθλητές τον Μάρτιο και δεν θα τους πιέσουμε για χάρη των εκλογών. Θα έρθουν για αγώνες γυμναστικής και θα τους δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη κυβέρνηση από αυτή των Αυστραλών.

Ευχαριστούμε τους Αυστραλούς πολίτες, οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι αγαπούν τους Σέρβους. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θεωρεί ότι εξευτέλισε τον Τζόκοβιτς, αλλά στην πραγματικότητα εξευτελίστηκε η ίδια και ο Νόβακ μπορεί να επιστρέψει στην χώρα του και να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια, έχοντας το κεφάλι ψηλά”.

ΠΗΓΗ newsit.gr