Κόσμος

Ο αληθινός γίγαντας που δεν σταματάει να ψηλώνει

Η Ελλάδα μπήκε στις 50 καλύτερες του κόσμου για κάτι εκτός από τις παραλίες

ΟBroc Brown, 22 ετών, είναι ένας από τους ψηλότερους ανθρώπους με ύψος 2 μέτρα και 41εκ και ο πρώην «ψηλότερος έφηβος του κόσμου». Γεννήθηκε με το σύνδρομο Sotos και μάλιστα είχαν πει στη μητέρα ότι δεν θα ζόυμε μετά την εφηβεία.

Αν και η ανάπτυξή του έχει επιβραδυνθεί κάπως πρόσφατα, κατάφερε να ψηλώσει 2,5εκ ακόμα εκ τα τελευταία τρία χρόνια και οι γιατροί δεν ξέρουν πότε θα σταματήσει. Μάλιστα αναμένεται αν συνεχίσει έτσι να ξεπεράσει το ύψος του σημερινού ψηλότερου ανθρώπου του κόσμου – του Σουλτάν Κοσέν ο οποίος έχει ύψος 2 μέτρα και 50εκ.

Φυσικά το εκπληκτικό του μέγεθος μόνο εύκολη δεν έκανε την ζωή του Broc ο οποίος γεννήθηκε με ένα νεφρό και ακόμα από το νηπιαγωγείο χρειαζόταν ειδικά ρούχα, παπούτσια και καρεκλάκι.

Πλέον αντιμετωπίζει νέες ιατρικές προκλήσεις αφού πρόσφατα διαγνώστηκε με διαβήτη και αγωνίζεται καθημερινά να περπατήσει μεγάλες αποστάσεις λόγω του ύψους και του βάρους του.

Αλλά παρά τις ιατρικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Broc, συνεχίζει να μάχεται για το καλύτερο ενώ πρόσφατα βρήκε και την πρώτη του δουλεία.

Δείτε το video: