Κόσμος

Ο ανήλικος δολοφόνος που συγκλόνισε το πανελλήνιο την δεκαετία του 90

Σειρήνες συναγερμού: Τι ώρα θα ηχήσουν σήμερα και γιατί

Η ημερομηνία 16 Μαρτίου 1995 έχει μείνει στην ιστορία για τον χειρότερο λόγο. Ήταν η ημέρα που ένας 15χρονος σόκαρε τον πανελλήνιο δολοφονώντας του γονείς του, χωρίς αιτία και με απίστευτη αγριότητα, στη Βατάνη Κατερίνης.

Το έγκλημα πήρε τεράστια έκταση και είχε χαρακτηριστεί από τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής ως πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά.

Ο δράστης ήταν ένας έφηβος μαθητής της πρώτη Λυκείου ο οποίος σκότωσε με δεκάδες μαχαιριές την μητέρα του και τον πατέρα του και στην συνέχεια προσπάθησε να τους βάλει φωτιά αφού τους περιέλουσε με οινόπνευμα. Αφού δεν τα κατάφερε αποφάσισε να πάει για ύπνο και να αφήσει τα νεκρά σώματα τους μέσα στο μπάνιο.Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας ο μεγάλος αδελφός του 15χρονου βρήκε τα πτώματα των γονιών του.

Όταν έφτασε η αστυνομία στον τόπο τους εγκλήματος ο 15χρονος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο έγκλημα και συνέχιζε να λέει ψέματα για ώρες ακόμα και στον ιατροδικαστή. Μετά από μεγάλη πίεση ομολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι τον καταπίεζαν με αποτέλεσμα να λογομαχήσει μαζί τους και να τους σκοτώσει.

Οι καθηγητές του αλλά και οι γείτονες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ευθυνόταν για το έγκλημα αφού τον περιέγραφαν ως «ο κλασικός τύπος πολύ καλού μαθητή αλλά και παιδιού».