Κόσμος

Ο Χατζηγιάννης διόρισε σύμβουλο που έχει καταδικαστεί για πλαστά εισιτήρια σε συναυλία του Ρουβά

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά από δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα του υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη σε διορισμό συμβούλου που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη.
Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά από δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα του υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη σε διορισμό συμβούλου που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη.

Σύμφωνα με το dialogos.com.cy, πρόκειται για μια 42χρονη γυναίκα η οποία καταδικάστηκε πρόσφατα σε φυλάκιση με αναστολή για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων εισόδου σε συναυλία.

Η 42χρονη γυναίκα είναι σύμβουλος του υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, για θέματα Τύπου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύμβουλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πληροί το κριτήριο του λευκού ποινικού μητρώου, αφού το μητρώο της έχει αποκατασταθεί ένεκα παρέλευσης του χρόνου που προβλέπει ο Περί Αποκατάστασης Καταδικασθέντων Νόμος.

Το κυπριακό μέσο χαρακτηρίζει τον διορισμό προκλητικό δεδομένου ότι σχετίζεται με τον Πολιτισμό και ειδικότερα το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Η σύμβουλος, η οποία ήταν τηλεπαρουσιάστρια σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στο παρελθόν, βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία συνεταίρου της για κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων συναυλίας που ανέλαβαν να συνδιοργανώσουν το 2010 στη Λάρνακα.

Πλαστά εισιτήρια για συναυλίες του Σάκη Ρουβά
Η συνέταιρος είχε καταγγείλει ότι η 35χρονη τότε γυναίκα, με την οποία συνδιοργάνωσε συναυλία του Σάκη Ρουβά, κυκλοφόρησε πλαστά εισιτήρια βάζοντας στην τσέπη τις εισπράξεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία της συνεταίρου, είχε συνάψει συμφωνία με την 35χρονη για συμπαραγωγή μεγάλης συναυλίας του τραγουδιστή στον ανοικτό χώρο πίσω από τα επαρχιακά γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα.

Η συμφωνία προέβλεπε καταβολή εξ ημισείας των 120 χιλιάδων ευρώ που ήταν η αμοιβή του τραγουδιστή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά έξοδα τα οποία υπολογίστηκαν σε 80 χιλιάδες ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης προσωπική ανάληψη των εξόδων σε περίπτωση που η συναυλία καθίστατο ζημιογόνα από τις εισπράξεις.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, οι δύο γυναίκες, υπό τις ιδιότητές τους ως παραγωγοί, συμφώνησαν επίσης να ανοίξουν κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του ότι το όνομα της κατηγορουμένης ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών της Κεντρικής Τράπεζας για εκδότες ακάλυπτων επιταγών, γνωστό ως ΚΑΠ!

Σύμφωνα με τη συνέταιρο, ενώ η ίδια άρχισε να προετοιμάζει τη συναυλία πληρώνοντας έξοδα 50 χιλιάδων ευρώ, η κατηγορούμενη, αντί να αναλάβει το δικό της μερίδιο, κυκλοφόρησε δικά της εισιτήρια, τιμήματος 100 ευρώ το καθένα, τα οποία δεν σφραγίστηκαν από τον Δήμο Λάρνακας όπως τα νομίμως εκδοθέντα.

Τα διαφορετικά εισιτήρια
Σύμφωνα με τη μαρτυρία στο δικαστήριο, με το πέρας της συναυλίας στις σακούλες με τα αποκόμματα των εισιτηρίων βρέθηκαν πολλά εισιτήρια τα οποία διέφεραν από τα πρωτότυπα. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι είχαν πωληθεί πλαστά εισιτήρια VIP.

Στις 16 Νοεμβρίου 2016 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε την πρώην παρουσιάστρια και νυν σύμβουλο υφυπουργού σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή, κρίνοντάς την με επιείκεια ένεκα του ότι ήταν μητέρα ανήλικων παιδιών.

ΠΗΓΗ in.gr