Κόσμος

Ο φριχτός τραυματισμός άφησε το κρανίο του σπασμένο σε 10 κομμάτια: «Ήταν σαν παζλ»

Ο φριχτός τραυματισμός άφησε το κρανίο του σπασμένο σε 10 κομμάτια: «Ήταν σαν παζλ»

ΟRobert Annunziato έπαιζε άλλον έναν αγώνα ερασιτεχνικού softball, όταν μια διεκδικούμενη μπαλιά τον έφερε σε μετωπική με έναν συμπαίκτη του.

Ο 40χρονος σήμερα κάτοικος του Staten Island της Νέας Υόρκης δέχτηκε κατά λάθος μια σφοδρή γονατιά στο κεφάλι.

«Έσπασε την αριστερή πλευρά του κρανίου μου, θρυμμάτισε κάθε οστό εκτός από το σαγόνι μου στην αριστερή πλευρά», δήλωσε ο άντρας στη New York Post για το μοιραίο παιχνίδι του Νοεμβρίου 2019 που άλλαξε τη ζωή του.

Το μόνο ευτύχημα στην τραγική ιστορία του ήταν το γεγονός ότι το γήπεδο ήταν πολύ κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Staten Island.

Όταν έφτασε εκεί με το ασθενοφόρο, ήταν παράλυτος από τη μία πλευρά. Η δρ Ronit Gilad, η νευροχειρουργός που είχε βάρδια εκείνη τη μέρα, δεν πίστευε πως το εκτεταμένο αιμάτωμα είχε προέλθει από τραυματισμό στο γήπεδο.

«Ο τραυματισμός του ήταν παρόμοιος με τροχαίο ατύχημα μεγάλης ταχύτητας», είπε η γιατρός στην Post. Ο άντρας διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε αργότερα σε εγχείριση. Η Gilad και η ομάδα της αφαίρεσαν τα σπασμένα τμήματα, τα τοποθέτησαν εκ νέου και τα ασφάλισαν με 20 καρφιά τιτανίου και 8 πλάκες.

«Ήταν σαν παζλ», λέει εκείνη, «ήταν κάπου 10-15 κομμάτια, άλλα πολύ μικρά και άλλα μεγαλύτερα. Έπρεπε να ξαναδώσουμε σχήμα στο κρανίο».

Ο παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών Annunziato μπήκε στην εντατική και ξύπνησε από το τεχνητό κώμα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μετά τον έβαλαν σε κέντρο αποκατάστασης. «Ένιωθα πως ήθελα να πεθάνω», θυμάται εκείνος. Πήρε τελικά εξιτήριο στα μέσα Φεβρουαρίου και πλέον έχει επιστρέψει κανονικά στη δουλειά και τη ζωή του. Για σωστό θαύμα μίλησε η δρ Gilad…