Κόσμος

«Ο Γιάννης των ΗΠΑ»: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές όνομα για τα νέα μωρά

Τηλεφώνημα για βόμβα στη συναυλία του Light στη Θεσσαλονίκη

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή ονόματα για μωρά για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Κάποτε σχεδόν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα βαπτίζοντας Γιάννης και Κώστας αν ήταν αγόρια, Ελένη και Μαρία αν ήταν κορίτσια. Σήμερα, «σαρώνουν» τα αρχαιοελληνικά ονόματα και δίνεται «μάχη» ανάμεσα σε «Ορέστηδες» και «Νεφέλες»!

Στις ΗΠΑ τώρα, «θραύση» κάνουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με το Social Security Administration (SSA), τα ονόματα Olivia και Liam.

Υπάρχουν ωστόσο και ονόματα που γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη άνθηση τόσο στα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Οι γονείς αγοριών φαίνεται να προτιμούν για τα μωρά του τα ονόματα Dutton, Kayce, Chosen, Khaza και Eithan.

Τα κορίτσια παίρνουν ολοένα και συχνότερα τα ονόματα: Wrenlee, Neriah, Arley, Georgina και Amiri.

«Κάθε χρόνο στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα είναι εμφανής η επίδραση της ποπ κουλτούρας» σχολιάζει η SSA.

Από πού είναι εμπνευσμένα τα δημοφιλέστερα ονόματα

Τα ονόματα Dutton και Kayce  είναι εμπνευσμένα από το «Yellowstone», την πρώτη σειρά της Paramoynt, για μια οικογένεια στο Γουαϊόμινγκ. Στη σειρά, ο Kayce Dutton, τον οποίο υποδύεται ο Luke Grimes, είναι ο γιος του πατριάρχη John Dutton, τον οποίο υποδύεται ο Κέβιν Κόστνερ.

Το «Liam» είναι το πιο δημοφιλές όνομα τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ το Olivia είναι το αγαπημένο κοριτσίστικο όνομα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Για τα αγόρια επίσης αγαπημένα ονόματα είναι-κατά σειρά προτίμησης: Noah, Oliver, James, Elijah, William, Henry, Lucas, Benjamin και Theodore και για τα κορίτσια: Emma, Charlotte, Amelia, Sophia, Isabella, Ava, Mia, Evelyn και Luna.