Κόσμος

Ο Κάρολος απέκλεισε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ από εκδήλωση για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Κάρολος απέκλεισε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ από εκδήλωση για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Σε πένθος δέκα ημερών βρίσκεται η Βρετανία μετά το θάνατο της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχη της χώρας και μία από τις μακροβιότερες στην παγκόσμια ιστορία. Μια μέρα πριν την κηδεία, ο βασιλιάς Κάρολος θα παραθέσει μία επίσημη εκδήλωση για τους παγκόσμιους ηγέτες και – σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ – ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ… αποκλείστηκαν από αυτήν. 

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές τελετές για να τιμηθεί η μνήμη της, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει στο Λονδίνο για να αποχαιρετήσουν την μακροβιότερη μονάρχη της χώρας. Μάλιστα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα κάνουν μία επίσημη εκδήλωση για τους παγκόσμιους ηγέτες, ενόψει της κηδείας. Βρετανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι απίθανο να παρευρεθούν, καθώς αξιωματούχοι του Παλατιού είχαν τις ενστάσεις τους.

Πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έλαβαν πρόσκληση για την εκδήλωση, που διοργανώνεται από το βασιλικό ζεύγος, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, τα πλάνα φέρεται να άλλαξαν… Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στο Μπάκιγχαμ επέμεναν ότι η δεξίωση ήταν μόνο για μέλη της βασιλικής οικογένειας και αρχηγούς κρατών. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η σύγχυση σχετικά με την πρόσκληση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ υποδηλώνει προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού που εδρεύει στην Καλιφόρνια και της βασιλικής οικογένειας.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται περίπου 30 γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο, όπως ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, αλλά και ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Στην εκδήλωση θα είναι επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.

Με πληροφορίες από Daily Telegraph και Daily Mail